Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις:Δημιουργία Φορέα Ανάληψης ΜΕΔ

Την πρόταση του για δημιουργία Φορέα Ανάληψης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (Φορέας) με στόχο να προστατευτούν η πρώτη κατοικία, η μικρή επαγγελματική στέγη και ο μικρός αγροτικός κλήρος των ευάλωτων ομάδων στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, επαναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Κίνημα ενάντια στις εκποιήσεις.

Όπως αναφέρει, η Κυβέρνηση με την πώληση μακροπρόθεσμων ομολόγων αξίας €2,35 δις στην Κυπριακή Συνεργατική Τράπεζα και την αντίστοιχη

κατάθεση ποσού €2,5 δις. με εξασφάλιση τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) της τράπεζας αξίας €7,5 δις, ουσιαστικά σηματοδοτεί την εξαγορά αυτών των ΜΕΔ με έκπτωση που προσεγγίζει το 70%.

Ο Φορέας Ανάληψης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, συνεχίζει το Κίνημα, θα έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην εξαγορά αυτών των ΜΕΔ με έκπτωση από τις τράπεζες και στη συνέχεια οι δανειολήπτες θα επαναδανειοδοτούνται από το Φορέα κάτω από ευνοϊκότερους όρους.

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις απευθύνει έκκληση στον λαό και σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν χωρίς άλλη καθυστέρηση ενεργά, μαζικά και συντονισμένα τη σύσταση Φορέα .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα