Κίνημα Αλληλεγγύης: Αγκάθι η διαπλοκή για τα κόκκινα δάνεια

«Το μεγάλο πρόβλημα για την κυπριακή οικονομία είναι τα κόκκινα δάνεια, που φτάνουν τα 27 δις ευρώ και συνιστούν το 150% επί του ΑΕΠ. Επιβάλλεται να εξευρεθεί λύση, διότι ο χρόνος πιέζει και απειλούνται κάποιες εκ των τραπεζών με νέα ανακεφαλαιοποίηση και το τραπεζικό και

οικονομικό σύστημα θα μπει σε περιπέτειες».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα της Αλληλεγγύης και προσθέτει ότι «υπάρχουν τρόποι αντίδρασης φτάνει να υπάρχει βούληση και να τερματιστεί η διαπλοκή μεταξύ του τραπεζικού και του κομματικού κατεστημένου. Συνεπώς, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αλληλεγγύη, θα πρέπει να γίνει κατηγοριοποίηση των οφειλετών για να διαφυλαχθούν οι νοικοκυραίοι και τα πραγματικά θύματα της καταστροφής για να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή».

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται και τα ακόλουθα: «Θα πρέπει πληρώσουν αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν ή να γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ή πακετοποίηση για πώληση κόκκινων δανείων. Από την άλλη, θα πρέπει να διαφυλαχθούν οι εταιρείες, που είναι σοβαρές και αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά χρειάζονται χρόνο για ανάκαμψη».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα