ΚΕΒΕ: Υπέρογκες αυξήσεις στις ταρίφες από Eurogate

Έκκληση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, για τροποποίηση στις ταρίφες της Eurogate, κάνει, μέσω επιστολής, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Στην επιστολή που εξασφάλισε το SigmaLive, το ΚΕΒΕ αναφέρει, πως η εταιρεία Eurogate προέβη σε «υπέρογκες αυξήσεις πάνω στις ταρίφες που εφάρμοζε η ΑΛΚ», καθώς και στην εισαγωγή που αφορούν στις ταρίφες που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Μάλιστα, το ΚΕΒΕ καταγγέλλει πως ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζεται στις "Μη Ρυθμιζόμενες Ταρίφες".

Ακολούθως, το Επιμελητήριο τονίζει, πως τέτοιες χρεώσεις δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές, γιατί θα αυξήσουν δραματικά το κόστος στα εξαγόμενα και εισαγόμενα προϊόντα, καθώς και στις τιμές των προϊόντων που προορίζονται για την κυπριακή αγορά.

Τέλος, το ΚΕΒΕ, δια μέσου του Γενικού Γραμματέα Μάριου Τσιακκή, που υπογράφει την επιστολή και που κοινοποιεί στην Eurogate, ζητεί από τον κ. Δημητριάδη όπως προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς την Eurogate για τροποποίηση των σχετικών ταριφών.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Μεταφορών θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Όλα στα φως» στις 12.30 μ.μ., στο πλαίσιο της οποίας θα σχολιάσει και το αίτημα του ΚΕΒΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα