Κερδισμένοι ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ

Η εμβόλιμη 18η αγωνιστική και 1η του 2018 ολοκληρώθηκε σήμερα με τέσσερα παιχνίδια. Δυο ισοπαλίες και δυο νίκες των γηπεδούχων. Κερδισμένοι της αγωνιστικής ήταν ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις απώλειες από το ντέρμπι της Λεμεσού, αλλά και τη χθεσινή ισοπαλία της Ανόρθωσης από τη Δόξα.

Η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Σαλαμίνα, την οποία κέρδισε

2-0 και ανέβηκε εκ νέου μόνη στην κορυφή με 40 βαθμούς και στο +3 από την Ανόρθωση. Οι Τομάς και Ακοράν υπέγραψαν τη νίκη των κιτρινοπράσινων που έκλεισαν την κακή παρένθεση των τελευταίων δυο ισοπαλιών με Ερμή και ΑΕΛ.

Κερδισμένος ήταν και ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύτηκαν στο 1ο ημίχρονο κόντρα στον Άρη, όμως, στην επανάληψη αποκατέστησαν την τάξη. Το τελικό 5-2 αποτυπώνει και τη σχετικά εύκολη νίκη των γηπεδούχων που σκόραραν με τους Ντε Καμάργκο, Μοράις (2) και Εμπεσίλιο. Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στους 36 βαθμούς και πέρασε για πρώτη φορά στην 3η θέση.

Στο ντέρμπι της Λεμεσού ο Απόλλωνας προηγήθηκε με τον Ζελάγια, αλλά η ΑΕΛ ισοφάρισε με τον Αρουαμπαρένα. Το τελικό αποτέλεσμα δεν κρίνεται θετικό για καμία ομάδα. Οι γαλάζιοι οπισθοχώρησαν στην 4η θέση και είδαν τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει στους πέντε βαθμούς, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα τρία παιχνίδια που έχουν στο χέρι. Οι κίτρινοι από την άλλη βλέπουν την 1η θέση από το -10, ενώ νιώθουν και την ανάσα της Ομόνοιας που πλησίασε στους τέσσερεις βαθμούς.

Ισόπαλο 1-1 έληξε και το άλλο παιχνίδι ανάμεσα στην Πάφο και τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προς το τέλος και πρόσθεσαν ακόμα ένα σημαντικό βαθμό στο λογαριασμό τους. Η Πάφος από την άλλη απομακρύνθηκε από την 6αδα και πιθανότατα να βλέπει και προς τα κάτω, αν και έχει διαφορά ασφαλείας τη δεδομένη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα