Κέρδη μετά φόρων €32,2 εκ. ανακοίνωσε η Eurobank Κύπρου

Κέρδη, ύστερα από τους φόρους, ύψους €32,2 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurobank Κύπρου για το πρώτο εννιάμηνο του 2017.

«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων», αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι «η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της, που φέτος

συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο, στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking και Capital Markets».

Η Eurobank Κύπρου ανακοίνωσε ότι διατηρεί «ισχυρή κεφαλαιακή θέση», με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 28,6%.

Αναφέρει επίσης ότι διαθέτει «σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα», με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €3.943 εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 28%.

Επιπλέον, η Eurobank Κύπρου αναφέρει ότι είναι «πολύ καλή» η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 5,6%, ενώ διατηρεί «αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας», με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 30%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα