Κένυα: Τερματίστηκε ομηρία- στους 147 οι νεκροί

O απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης που εξαπέλυσαν Σομαλοί Ισλαμιστές εναντίον ενός πανεπιστημίου στη βορειοανατολική Κένυα ανήλθε στους 147 νεκρούς και η ομηρία έχει τερματιστεί, ανακοίνωσε η αρχή αντιμετώπισης καταστροφών.

«Ενημέρωση: 147 νεκροί έχουν επιβεβαιωθεί στην επίθεση στο Γκαρίσα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, προσθέτοντας

ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για 20 νεκρούς, ωστόσο, ο φόρος αίματος έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ώρες.Από την επίθεση της Αλ Σαμπάμπ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη, έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 79 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera που επικαλείται πληροφορίες των αρχών της Κένυας, αγνοείται η τύχη δεκάδων μαθητών.Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Αλ Σαμπάμπ, σείχης Αμπνιασίς Αμπού Μπουσάμπ, δήλωσε πως απελευθέρωσε τους μουσουλμάνους και σκότωσε «κάποιους χριστιανούς». Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο ηγέτης της οργάνωσης είπε νωρίτερα: «Διαχωρίσαμε τους ανθρώπους και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους. Υπάρχουν πολλοί νεκροί χριστιανοί στο κτίριο. Επιπλέον, κρατούμε ομήρους αρκετούς χριστιανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολλέγιο».

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα