ΚΕ: Ενισχύεται ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και ενισχύεται ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης στο ενεργειακό θέμα, μετά και την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, είπε "ότι έχουμε ενώπιον μας μια θετική εξέλιξη που αφορά τα αποτελέσματα

της ΕΝΙ εντός της ΑΟΖ της Αιγύπτου. Μια εξέλιξη που αναβαθμίζει ενεργειακά την περιοχή μας, αναβαθμίζει ενεργειακά την Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που είναι θετικό και για την Κυπριακή Δημοκρατία. Και βλέπουμε με αφορμή μια θετική εξέλιξη ότι και πάλι ασκείται κριτική στην Κυβέρνηση".

Πρόκειται, είπε, για ένα σοβαρότατο θέμα μεγάλης σημασίας. "Δεν πρόκειται για ένα τέτοιο θέμα, για εξυπηρέτηση των όποιων σκοπιμοτήτων, να προβούμε σε δηλώσεις προτού να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, δηλώσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα και δυσκολίες στο σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη".

Όσον αφορά τις διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, υπάρχει η δημόσια επίσημη δήλωση του Υπουργού Ενέργειας της χώρας ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, υπάρχει η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατία με τον Πρόεδρο Σίσι κατά την οποία συζητήθηκε το και συγκεκριμένο θέμα, και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξει κατάληξη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο στις 28 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. "Στο πλαίσιο των σχεδιασμών μας, ο Πρόεδρος τους επόμενους μήνες θα έχει σημαντικές επισκέψεις σε χώρες της περιοχής που αφορούν και τον ενεργειακό μας σχεδιασμό, αλλά ως γενικότερο σχόλιο προς όλους είναι να κάνουν υπομονή και θα διαψευστούν από τα ίδια τα γεγονότα".

Ερωτηθείς τι αναμένεται να γίνει στο συγκεκριμένο τομέα της Ενέργειας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό, κινούμαστε βάσει σχεδίου, βάσει πολύ συγκεκριμένου προγραμματισμού και δεν θα παρασυρθώ από τις δηλώσεις που γίνονται και να θέσω σε κίνδυνο τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα