Καζάνι που βράζει το Εθνικό - Αντίο Έιντε με εκθέσεις

Την Πέμπτη "κλείνει" η εμπλοκή Έιντε στο Κυπριακό με τις χωριστές συναντήσεις που θα έχει με τους δύο ηγέτες και θα παραδώσει δύο σημαντικές εκθέσεις.

Οι εκθέσεις

- Η μια που θα δημοσιοποιηθεί αφορά τις καλές υπηρεσίες στο Κυπριακό.
- Η δεύτερη είναι εσωτερικό έγγραφο των Η.Ε. και θα αναφέρεται στο έργο που έγινε και είναι η βάση για τη μετέπειτα διαχείριση του θέματος.

Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά το Κραν Μοντανά στο δείπνο που θα παραθέσει ο Νορβηγός Διπλωμάτης, την ώρα που η Λευκωσία παρακολουθεί στενά αν επιβεβαιωθούν οι επικοινωνιακού

χαρακτήρα ανακοινώσεις και διαρροές του κατοχικού καθεστώτος για Βαρώσι και μαρωνίτικα χωριά.

ΥΠΕΞ: "Μόλις είχα μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον εκπρόσωπο των Μαρωνιτών Γιαννάκη Μούσα".

Το Προεδρικό τώρα διαμηνύει ότι είναι έτοιμο να επιστρέψει στις συνομιλίες με φόντο το Άνοιγμα των Βαρωσίων υπό την ομπρέλα των ΗΕ ως ΜΟΕ

Το συγκεκριμένο θέμα μαζί με τη μη δημοσιοποίηση των πρακτικών του δείπνου στο Κραν Μοντανά, τις δηλώσεις Κασουλίδη για την μοιρασιά των εσόδων από το Φυσικό Αέριο και την απόφαση των κατεχομένων για τα μαρωνίτικα χωριά δημιουργούν ένα κλίμα εκρηκτικό με φόντο την αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Προέδρος ΕΔΕΚ

"Η κυβέρνηση δυστυχώς φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της Τουρκίας και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο".

Σερντάρ Ντεκτάς: "Θα είναι σημαντικό το άνοιγμα των Βαρωσίων, ώστε να δει κανείς ότι μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν μαζί Ε/Κ και Τ/Κ. Θα επηρεάσει μια σειρά τομείς και ιδιαίτερα τον τομέα των οικοδομών.

Μπορεί να ξαναζωντανέψει αυτή η περιοχή".

Εν τω μεταξύ μύλος έχει γίνει το θέμα με το μέρισμα στους Τ/κ μετά την λύση. Σήμερα η κυβέρνηση επίσημα μίλησε για την σύγκλιση που υπάρχει

Το μέρισμα των Τ/κ

- Το 6% των συνολικών εσόδων της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, αφού θα έχουν αφαιρεθεί όλα τα έξοδα, θα κατατίθεται σε ειδικό ταμείο ανάπτυξης και θα χρησιμοποιείται κατά τα 5/6 για υλοποίηση έργων υποδομής στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία και κατά το 1/6 για υλοποίηση έργων υποδομής στην ελληνοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία.
- Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύει για περίοδο 13 ετών, ή μέχρι το βιοτικό επίπεδο των Τ/Κ ανέβει στο 85% του βιοτικού επιπέδου των Ελληνοκυπρίων.

Πρόεδρος ΔΗΚΟ

"Αν αποδεχθούμε τη λογική Αναστασιάδη, θα πρέπει η ε/κ πλευρά και οι Ε/κ πολίτες να καλύπτουν το έλλειμμα του ψευδοκράτους, αφού μάλιστα θα έχουν χάσει τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα".

Η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρηση και η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων έχει καταντήσει καθημερινή πρακτική για το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου κ. Νικόλα Παπαδόπουλου.Την ίδια ώρα, σύγκλιση για τον καταμερισμό των εσόδων από τον Φυσικό Αέριο υπήρχε και κατά τις διαπραγματεύσεις Χρτιστόφια - Ταλάτ.

Πάντως, ο Χάρης Γεωργιάδης σχολιάζοντας το θέμα έκανε λόγο για μια σύγκλιση, αλλά όχι συμφωνία και σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμιά σχέση με το φυσικό αέριο, με το ΦΠΑ ίσως ναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα