Καυγάς με μαχαιρώματα σε ταβέρνα στα κατεχόμενα

Το αποτέλεσμα των χθεσινών «βουλευτικών εκλογών» είναι, όπως αναμενόταν, το κύριο και στις περισσότερες εφημερίδες το μόνο θέμα στο πρωτοσέλιδό τους. Η νίκη του ΚΕΕ, η ήττα του ΡΤΚ, οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, οι έδρες και πώς κατανέμονται, η είσοδος του κόμματος της Αναγέννησης στη «βουλή», προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα. Να σημειωθεί ότι ο μόνος αρχηγός κόμματος που δεν έχει προβεί μέχρι τώρα σε δηλώσεις είναι πρόεδρος του κόμματος του Λαού Κουντρέτ Οζερσάι, που στην πρώτη του εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται στην τρίτη θέση

με 9 έδρες.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Φάε και μην φοβάσαι», γράφει ότι αυτό είναι το μήνυμα που οι ψηφοφόροι έστειλαν στο κόμμα Εθνικής Ενότητας και πως το μποϊκοτάζ προς όλους όσοι δεν μπόρεσαν να σταθούν απέναντι στην Τουρκία και να ορθώσουν στο Κυπριακό ένα διαφορετικό επιχείρημα, έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Αλλού γράφει ότι η μεγαλύτερη έκπληξη των «εκλογών» ήταν το κόμμα της Αναγέννησης των εποίκων, που μπήκε στη «βουλή» με δύο «βουλευτές». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα για το ΡΤΚ και πως το ανανεωμένο κόμμα υπό τον Τουφάν Ερχιουρμάν δεν πήρε το αποτέλεσμα που ανέμενε.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Η νίκη είναι του ΚΕΕ», δημοσιεύει τον πίνακα με τα ποσοστά των κομμάτων στις χθεσινές «βουλευτικές εκλογές» και σημειώνει ότι το 37,5% δεν πήγε να ψηφίσει. Αλλού παραθέτει τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί των ΡΤΚ, ΔΚ, ΚΚΔ και του κόμματος της Αναγέννησης χθες βράδυ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο ΚΕΕ υπήρχε ενθουσιασμός νίκης και δημοσιεύει φωτογραφίες από τους εορτασμούς χθες βράδυ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λευκωσία. Διακρίνεται σε δηλώσεις ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και δίπλα του η φημολογούμενη μέλλουσα σύζυγος, το μοντέλο Ιντζί Παρς.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η νίκη ήταν του ΚΕΕ», αναφέρεται στα αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Παραθέτει, επίσης, φωτογραφία από τους εορτασμούς χθες βράδυ στα γραφεία του ΚΕΕ, τις έδρες που κερδίζει το κάθε κόμμα και τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εισέρχονται στη «βουλή». Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου αναφέρεται σε καβγά μεταξύ δύο φίλων σε ταβέρνα στη Λευκωσία που κατέληξε σε μαχαίρωμα, με τον θύτη να έχει 349 μιλιγκράμ αλκοόλης στο αίμα του.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Είτε τριμερής συμμαχία είτε ξανά εκλογές», γράφει ότι το ΚΕΕ είναι ο νικητής των εκλογών αλλά δεν μπορεί σχηματίσει αυτοδύναμη «κυβέρνηση» και λόγω του αποκλεισμού προεκλογικά της συνεργασίας με το ΚΕΕ από το ΡΤΚ και το κόμμα του Λαού, ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον σχηματισμό «κυβέρνησης» συνεργασίας. Αλλού αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΚΕΕ Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, μιλώντας στο μπαλκόνι, είχε πλάι του την αρραβωνιαστικιά του Ιντζί Παρς από τη μια και από την άλλη τον Ντερβίς Έρογλου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι συνελήφθη χθες βράδυ ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κερύνεια, επειδή μετέδιδε με το τηλέφωνό του ζωντανά σε ιστοσελίδα τα αποτελέσματα της «επαρχίας» Κερύνειας.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Σφράγισαν οι ψηφοφόροι τη βουλή», γράφει ότι το 75% των ψήφων με σφραγίδα (σφραγίδα «ναι» μόνο στο κόμμα) πήγε στο ΚΕΕ, που έφτασε σε αυτά τα ποσοστά και δημοσιεύει τις έδρες που ανά «επαρχία» έχουν τα κόμματα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις των Ερχιουρμάν, Οζγκιουργκιούν, Οζγιγίτ και Ντενκτάς για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα