Καβενάγκι με Φελπς, Κόμπε και Ισιμπάγιεβα

Με αφορμή το τέλος του 2016, η Ισπανική εφημερίδα El Pais προχώρησε σε αφιέρωμα για τους σπουδαίους αθλητές που ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση.


Τεράστια ονόματα φιγουράρουν στη λίστα, όπως οι Φελπς, Μπράιαντ, Ρόζμπεργκ, Ισιμπάγεβα. Τελευταίος (χρονολογικά) είναι και ο Φερνάντο Καβενάγκι.
Στη λίστα λογικά μπαίνει στη 1η θέση ο υπεπρωταθλητής και υπερολυμπιονίκης Μάικλ Φελπς, έχοντας κατακτήσει 23 χρυσά παρακαλώ.

Ανακοίνωσε μετά το Ρίο πως στα 31 του δεν θα «ξαναπέσει στις πισίνες»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Ο Αργεντινός πρώην άσος του ΑΠΟΕΛ, βρίσκεται στον κατάλογο μαζί με γνωστούς ποδοσφαιριστές. Κορυφαίο όνομα ο Στίβεν Τζέραρντ, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο Νεμάνια Βίντιτς, ο σούπερ σκόρερ Κλόζε, ο Άλεξ (πρώην Τσέλσι και ΠΣΖ), ο Λούκα Τόνι, ο Άκερ, ο Βάλτερ Σάμουελ, ο Τίμο Χίλντεμπραντ. Έχοντας ξεπεράσει τα 40, κρέμμασν τα παπούτσια και οι Βαλερόν, Πιρές (ναι ο Γάλλος της Άρσεναλ).

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τέσσερα τεράστια ονόματα είπαν αντίο στη δράση στα 2016. Ο απόλυτος σταρ Κόμπε Μπράιαντ, οι τελευταίοι σούπερ ψηλοί, ο Τιμ Ντάνκαν και ο Κέβιν Γκαρνέτ, αλλά και ο σπουδαίος γκαρντ Ρέι Άλεν.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ: Η αποχώρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή Νίκο Ρόζμπεργκ ήταν οι σπουδαιότερη, αλλά όχι η μόνη. Τη Φόρμουλα άφησε τον Μάρτιο ο Μαρκ Ουέμπερ (λίγους μήνες μετά αποφάσισε πως αφήνει τα τιμόνια γενικώς), ενώ ανακοίνωσαν αποχώρηση οι Φελίπε Μάσα και Τζένσον Μπάτον. Όμως οι δύο τελευταίοι ίσως επιστρέψουν.

ΣΤΙΒΟΣ: Δύο εμβληματικές κυρίες αποχώρησαν από την ενεργό δράση. Η Τσαρίνα των αιθέρων Ελένα Ισιμπάγιεβα, μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Ολυμπιάδα και ο Ολυμπιονίκης του Επτάθλου και δις Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τζέσικα Ένις

Εμβληματικοί αθλητές όπως ο Πέιτον Μάνινγκ (Αμερικανικό Ποδόσφαιρο), οι τενίστες Λέιτον Χιούιτ και Άννα Ιβάνοβιτς, αλλά και σπουδαίος Ιάπωνας κολυμβητής (4 Ολυμπιακά Χρυσά) Κοσούκε Κιταζίμα, είναι πλέον παλαίμαχοι.

http://www.elpais.com.co/elpais/deportes/noticias/leyendas-deporte-decidieron-retirarse

Keywords
Τυχαία Θέματα