Κατσουρίδης για «ύφος» Χριστοδουλίδη, και ΝΑΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της κυριακάτικης «Σημερινής» σχολίασε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Νίκος Κατσουρίδης. Ο ίδιος τόνισε πως ειδικά για την Κύπρο, θα πρέπει να υπάρχει άμεση ταύτιση του Υπουργείου Εξωτερικών με το Προεδρικό. Σημείωσε πως η απογοήτευση που παρατηρείται στους πολίτες για το Κυπριακό, οφείλεται στη στασιμότητα που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σχετικά με τις απόψεις των πολιτών περί

προσανατολισμού της εξωτερικής πολιτικής μας σε χώρες όπως Ε.Ε., ΗΠΑ, Ρωσία και το Ισραήλ, ο κύριος Κατσουρίδης αναφέρθηκε ειδικά για το Ισραήλ και είπε πως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πάρα πολλούς πόντους, αφού εδώ και μια δεκαετία έχει μπει σε αντιπαράθεση με τον κατακτητή, που είναι η Τουρκία.

«Η Κύπρος δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία, πρέπει να έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να την επηρεάσουν», είπε, σημειώνοντας πως «δεν θα έπρεπε να διαλέξουμε στρατόπεδο».

Για το Ηνωμένο Βασίλειο επεσήμανε πως, αν και είναι εξίσου ισχυρή χώρα με τη Γαλλία, εντούτοις, λόγω της βιωματικής εμπειρίας στο Κυπριακό, κατατάσσεται χαμηλά στην προτίμηση των πολιτών.

Για το γεγονός ότι η έρευνα δεικνύει τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη να χαίρει εκτίμησης, είπε πως δεν εκτιμάται η ολιγόμηνη παρουσία του ως Υπουργός Εξωτερικών, αλλά και η θητεία του ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, της ομάδας του Κυπριακού. Πέραν τούτου, είναι και η γενική παρουσία του με ένα λόγο και ύφος που γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες.

Για την άποψη των πολιτών για τους διεθνείς οργανισμούς και συγκεκριμένα για το 28% που θέλουν ένταξη στο ΝΑΤΟ, είπε πως αυτό είναι αρκούντως ικανοποιητικό για το ίδιο το ΝΑΤΟ. «Το ΝΑΤΟ, στη συνείδηση των πολιτών -ανεξαρτήτως τοποθέτησης κομματικής και ιδεολογικής- είναι ένοχο για την τραγωδία της Κύπρου. Το ποσοστό είναι χαμηλό, αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι είναι ο μοναδικός στρατιωτικο-πολιτικός οργανισμός στον οποίο είναι μέλη και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και οι ΗΠΑ», είπε, σημειώνοντας πως υπάρχει μια λογική αντίφαση.

«Από τη μια αναγνωρίζεται η δυνατότητά του να συνεισφέρει σε μια λύση, από την άλλη, όμως, είναι η έγνοια, λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι στο πρόβλημα και της στάσης του απέναντι στην Τουρκία».

Keywords
Τυχαία Θέματα