Κατσουρίδης: Δεν θα έχουμε ούτε ναυάγιο ούτε τελική λύση

«Δεν θα έχουμε ούτε ναυάγιο ούτε διάνοιξη του δρόμου προς την τελική ευθεία», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρώην Διευθυντής της Χαραυγής Νίκος Κατσουρίδης, σημειώνοντας πως στη Διάσκεψη για το Κυπριακό θα υπάρξουν κάποιου είδους συζητήσεις, οι οποίες ενδεχομένως θα συνεχιστούν σε επίπεδο ηγετών ή θα περάσουν στα χέρια των τεχνοκρατών προκειμένου να συντηρηθεί η παρούσα φάση της διαδικασίας και -ενδεχομένως- μέχρι να επανακληθούν το Φθινόπωρο. «Κανενός τα συμφέροντα στη διεθνή σκηνή αυτή τη στιγμή δεν υπαγορεύουν

είτε ναυάγιο είτε κατ’ ευχήν μια σωστή λύση του Κυπριακού».

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο κ. Κατσουρίδης είπε πως δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν διαδώσεις, συνειδητά και από τις δυο πλευρές, που θα δημιουργούν προσδοκίες, οι οποίες, με την σειρά τους, φέρουν απογοήτευση.

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το μέγιστο σημείο που μπορεί να φτάσουν οι συνομιλίες στη Γενεύη, ο κ. Κατσουρίδης υπογράμμισε αρχικά τις συνεχιζόμενες μετατοπίσεις και την ασυνέπεια των συμβαλλομένων στη διαδικασία όλο το προηγούμενο διάστημα. «Με βάση τη δήλωση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα έπρεπε να υπάρξει κοινό έγγραφο. Αυτό το κοινό έγγραφο, έγινε ‘εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς’», είπε, προσθέτοντας πως κανένας δεν μπορεί να αναμένει από την Άγκυρα την πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού και την κατάργηση των εγγυήσεων.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για αυταπάτες που τρέφουν ορισμένοι για την ουδέτερη στάση του Ηνωμένου Βασιλειου. «Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τον βρετανικό παράγοντα, αλλά δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο τους από το 1931 και εντεύθεν.

Ερωτηθείς, τέλος, αν τα όσα διαδραματίζονται στη Γενεύη είναι και μια προεκλογική πρόβα εν όψει των Προεδρικών, είπε πως σίγουρα το αποτέλεσμα της διάσκεψης θα έχει επιπτώσεις πάνω στον τρόπο που σκέφτονται οι ψηφοφόροι.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από μόνος του έθεσε κάποια όρια, και το πώς θα χειριστεί αυτά τα όρια, θα είναι καταλυτικό στη στάση πολύ μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων».

Το πρώτο πράγμα που κρίνεται κάθε φορά σε εκλογές, είναι η συνέχεια, η συνέπεια, η σοβαρότητα και η αξιοπιστία εκείνου που ζητά την ψήφο των Κυπρίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα