Καθοριστική συνάντηση Υπ. Υγείας, ΠΙΣ και ΟΑΥ για το ΓεΣΥ

Το Υπουργείο Υγείας «τρέχει να προλάβει» τα χρονοδιαγράμματα για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας τον Ιούνιο, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκομένων.

Κρίσιμη και καθοριστική συνάντηση θα έχουν στις 8.00 το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Κώστας Ιωάννου, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Ήδη, από την Παρασκευή έχει δοθεί στον Υπουργό Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας η απαντητική επιστολή του ΠΙΣ με τις θέσεις αρχής των γιατρών στο ΓΕΣΥ.

Θα διαβουλευθούμε με όλους

και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να φθάσουμε τις θέσεις και των γιατρών και των άλλων παραγόντων υγείας, πάντα διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού την φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του συστήματος υγείας δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου.

Την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας και οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας θα ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά και για το ΓεΣΥ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του συνδέσμου των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για να συζητήσουν τα αντισταθμιστικά μέτρα, που ζητούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια από την κυβέρνηση για να ενταχθούν στο σχέδιο υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα