Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα για την κυπριακή οικονομία

Καθοριστική θα είναι για την οικονομία η πρώτη βδομάδα του Φθινοπώρου, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη αξιολόγηση των δανειστών και την εκταμίευση της όγδοης δόσης των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο χειρότερος σύμβουλος σε οποιοδήποτε θέμα είναι ο εφησυχασμός. Όντως διανύσαμε μεγάλο μέρος του δρόμου με τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, όχι μόνο τη σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας, αλλά η οικονομία μας μπήκε σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης .

Για την επόμενη δόση, οι δανειστές έχουν μόνο ένα προαπαιτούμενο αυτή

τη φορά, που δεν είναι άλλο από την ψήφιση του νόμου για την προστασία των 78 χιλιάδων εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων.

Δεν είναι αρκετό, όλοι γνωρίζουμε δυστυχώς ότι τα προβλήματα των νοικοκυριών, των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι εκεί και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια απ όλους μας για να περάσουν τα καλά μηνύματα από τους δείκτες της οικονομίας στην πραγματική οικονομία, πρόσθεσε ο κ.Νεοφύτου.

Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται την προσεχή Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου με σκοπό να ψηφίσει το σημαντικό νομοσχέδιο που θα απελευθερώνει χιλιάδες τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων. Τα κόμματα δεν έχουν σοβαρές διαφωνίες επί των προνοιών του νομοσχεδίου, καθώς συμφωνούν άπαντες στον απεγκλωβισμό των αγοραστών ακινήτων που δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Εκτάκτως συνέρχονται εκ νέου σε κοινή συνεδρία, την ερχόμενη Τρίτη οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Εσωτερικών και Οικονομικών, για να ολοκληρώσουν την κατ αρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου.

Παρά το γεγονός ότι για την επόμενη δόση, δεν τέθηκαν άλλα προαπαιτούμενα τα οποία να χρειάζονται την έγκριση της Βουλής, στην ατζέντα της επόμενης καθόδου των τροϊκανών, θα βρίσκεται και η πορεία των νομοσχεδίων για την αποκρατικοποίηση της cyta και την πώληση δανείων.

Απεύχομαι, να υπάρξει εφησυχασμός και πάλι να επικρατήσει ο ανέξοδος λαϊκισμός και να οδηγήσουμε ξανά τη χώρα σε αστάθεια και αβεβαιότητα, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Η καταβολή της επόμενης δόσης του προγράμματος είναι απαραίτητη για την αποπληρωμή το Νοέμβριο μέρους ληξιπρόθεσμου χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα