Καθηγήτρια Πανεπιστημίου διδάσκει χαράσσοντας το δέρμα της

Η 31χρονη Zoe Waller, καθηγήτρια φαρμακευτικής στο University of East Anglia στο Norwich, δεν χρησιμοποιεί τον πίνακα για να διδάξει αλλά το δέρμα της!

Η νεαρή καθηγήτρια, πάσχει από μία δερματική πάθηση που λέγεται δερματογραφία. Η δερματογραφία ή αλλιώς γραφή του δέρματος, είναι μια κατάσταση – πάθηση κατά την οποία όταν κάποιος ξύσει ελαφρά το δέρμα του, κοκκινίζει και πρήζεται.

Τα αίτια που την προξενούν παραμένουν άγνωστα μέχρι σήμερα, καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί, μπορεί να προκληθεί από απλές καθημερινές καταστάσεις,

όπως η τριβή με τα ρούχα ή τα σεντόνια, ενώ έχουν αναφερθεί και περιστατικά δερματογραφίας μετά από λοίμωξη, συναισθηματική αναστάτωση ή χρήση φαρμάκων, όπως η πενικιλίνη.

Οι μαθητές της Zoe, πρέπει να μάθουν εκατοντάδες φάρμακα, και εκείνη κάθε μέρα ζωγραφίζει και από ένα, στο χέρι της. Η εν λόγω μέθοδος διδασκαλίας, λόγω του ότι είναι ασυνήθιστη, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σχόλια στα social media όπου η 31χρονη ανεβάζει φωτογραφίες.

«Διαγνώστηκα με την πάθηση αυτή πριν από περίπου δύο χρόνια και είναι πολύ cool. Κάποιοι κοιτούν το δέρμα μου και νομίζουν πως αυτοτραυματίζομαι! Εγώ απλά χρησιμοποιώ ένα ξυσμένο μολύβι και γράφω στο δέρμα μου τη σύνθεση των φαρμάκων που διδάσκω στα μαθήματα. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να τραβώ την προσοχή των μαθητών μου» εξομολογείται η ίδια.

Να σημειωθεί πως αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν δερματογραφία δεν αναζητούν θεραπεία, σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορούν να γίνουν αρκετά ενοχλητικά, και σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να επισκεφθούν γιατρό, ο οποίος μπορεί να συστήσει αντιαλλεργικά φάρμακα.

Πηγή: star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα