Καθαρισμός παραλίας από την Ομάδα Εθελοντών Ελληνικής Τράπεζας

Στα πλαίσια της στρατηγικής Βιωσιμότητας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας Λένιος, στην Ορόκλνη, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση εμπίπτει στα πλαίσια της στρατηγικής Βιωσιμότητας της Τράπεζας (ESG), κάτω από τον πυλώνα «Περιβάλλον», ενισχύοντας

τις προσπάθειες που γίνονται για την υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ*) των Ηνωμένων Εθνών και την καμπάνια #Act4SDGs. Με αυτό τον τρόπο οι εθελοντές συνέβαλαν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, χωρίς σκουπίδια που αλλοιώνουν την ομορφιά και την αξία του νησιού μας.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA και το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης. Πρόκειται για τον 3ο καθαρισμό παραλίας που έχει διοργανώσει η Ελληνική Τράπεζα, μετά τον καθαρισμό της παραλίας Ζυγίου και της παραλίας Λάντα στην Αγία Νάπα. Αυτή τη φορά η Ελληνική Τράπεζα είχε και την πολύτιμη συνεργασία του Όμιλου Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Λάρνακας «Ιππόκαμπος» για τον καθαρισμό του βυθού της ακτογραμμής. Παρών στην εκδήλωση ήταν και το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ). Πέραν των 100 εθελοντών βρέθηκαν στην ακτή και 20 στον βυθό, ενώ συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 45 κιλά σκουπίδια σε λιγότερο από μία ώρα.

Ο εθελοντισμός αποτελεί βασικό συστατικό στην κουλτούρα της Ελληνικής Τράπεζας. Όπως τόνισε ο μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Αντώνης Ρούβας τα τελευταία χρόνια η Ομάδα Εθελοντών της Τράπεζας έχει πετύχει πολλά, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και δίνοντας το παράδειγμα για μια καλύτερη και καθαρότερη Κύπρο. «Οι περιβαλλοντικές δράσεις της Τράπεζας είναι πολύ έντονες, πολύπλευρες και επικεντρωμένες, επιδιώκοντας να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για ένα βιώσιμο, πιο πράσινο μέλλον», ανέφερε στον χαιρετισμό του.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου υπογράμμισε ότι «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθαρισμός είναι η συνέπεια των πράξεων μας, των καθημερινών μας επιλογών και των συνηθειών μας. Κάθε φορά που αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλαστικό μιας χρήσης, ή να απορρίψουμε αναίτια ένα αντικείμενο, συμβάλλουμε, είτε ηθελημένα είτε όχι, στην ευρύτερη περιβαλλοντική κρίση. Είναι ζωτικής σημασίας να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας και να αναγνωρίσουμε ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει έναν ρόλο να διαδραματίσει στην πρόληψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Είναι επίσης σημαντικό να λάβουμε υπόψη ότι μεγάλο μέρος της ρύπανσης της θάλασσας μας προέρχεται από την ξηρά».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης συνεχάρη και ευχαρίστησε την Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας και τη CYMEPA για την πρωτοβουλία αυτή, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης του κόσμου για να έχουμε πιο καθαρές παραλίες.

Η στρατηγική της Τράπεζας για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG) αποτελείται από τους ακόλουθους τέσσερεις στρατηγικούς πυλώνες: Άνθρωπος, Κοινωνία, Περιβάλλον και Αγορά. Με την πεποίθηση ότι το μέλλον είναι πράσινο, η Ελληνική Τράπεζα ηγείται της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία, επενδύοντας στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και στη στήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα