Κατέρχονται σε Παγκύπρια στάση εργασίας οι οδηγοί ταξί

Eκδήλωση διαμαρτυρίας στις 27 Μαρτίου 2019, που θα διεξαχθεί μεταξύ των ωρών 07:00 – 09:00 π.μ., και αφορά τις επιβλαβείς μονομερείς αλλαγές και επιβαλλόμενες διαδικασίες καταβολής εισφορών των κοινωνικών ασφαλίσεων από το ΤΚΑ εναντίον των επαγγελματιών αυτοκινητιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι πάντοτε ήταν και παραμένει στη πρώτη γραμμή δίκαιων και λογικών διεκδικήσεων έναντι οποιωνδήποτε παράτυπων απαιτήσεων που

εναντιώνονται έναντι των συμφερόντων των μελών του αλλά και το γενικό όφελος του κλάδου.

Αναφέρει ότι «η καταβολή εισφορών στις Κ.Α. είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, άρνηση παραλαβής της αίτησης είναι παραβίαση του Συντάγματος της Κ.Δ. και η μη έγκυρη ενημέρωση για αλλαγές περί νομοθεσίας ή οδηγιών είναι ευθύνη και βαραίνει τους εκάστοτε Λειτουργούς, Πολιτικούς Προϊστάμενους και τεχνοκράτες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι των πολιτών της Κ.Δ.».

Σημειώνει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε διάκριση είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να γίνεται έναντι νόμιμου εργαζόμενου πληθυσμού από κανένα θεσμό ή τμήμα ή οργανισμό της πολιτείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα