Κατεχόμενα:Συνεδριάζει το DP για σχηματισμό "κυβέρνησης"

Κρίσιμη συνεδρία θα πραγματοποιήσει απόψε η κομματική βουλή, η οποία αποτελεί και το ανώτατο όργανο του Δημοκρατικού κόμματος στα κατεχόμενα. Κατά την συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συνεργασία με το κόμμα Εθνικής Ενότητας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί επιστρέφει απόψε από την Κωνσταντινούπολη, όπου μετέβη για την 19η Οικονομική Σύνοδο Ευρασίας και αναμένεται αύριο να δώσει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” σε όποιον έχει την πλειοψηφία των 26 “εδρών” που χρειάζεται στη

“βουλή”.

Απόψε συνεδριάζει και η κομματική βουλή του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας για να τοποθετηθεί τελεσίδικα στο αν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε “κυβερνητικό” σχήμα αν και ο πρόεδρός του, Τζεμάλ Οζγιγίτ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπογράψει το οικονομικό πρωτόκολλο που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τ/κ “πρακτορείου” ειδήσεων, σήμερα δεν προβλέπεται καμιά συνάντηση του κόμματος Εθνικής Ενότητας με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα.

Σήμερα ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα και η αναπλήρωση των πέντε “υπουργείων” μετά την παραίτηση των αντίστοιχων “υπουργών” που ανήκαν στο ΚΕΕ, το οποίο αποχώρησε τη Δευτέρα από τη “συγκυβέρνηση”. Οι πέντε “υπουργοί” του ΡΤΚ ανέλαβαν από ένα επιπλέον “υπουργείο” ο καθένας, καθώς ο Τ/κ ηγέτης ζήτησε από τον “πρωθυπουργό”, Ομέρ Καλιοντζού να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το σχηματισμό νέας “κυβέρνησης”.

Όπως αναφέρει το τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων, σύμφωνα με το “σύνταγμα” εντός 10 ημερών από την παραίτηση ή την κένωση, για άλλο λόγο, “υπουργικής θέσης” θα πρέπει να γίνει ο διορισμός. Το τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων σημειώνει επίσης ότι πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του ψευδοκράτους σημειώνεται μια τέτοια κατάσταση.

Αναφέρεται ακόμη ότι η εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” θα δοθεί από τον Μουσταφά Ακιντζί ως “πρόεδρος” του ψευδοκράτους σε κάποιον “βουλευτή” που πιστεύεται ότι μπορεί να σχηματίσει “κυβέρνηση”. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Στη “βουλή”, το ΡΤΚ έχει 20 “έδρες”, το ΚΕΕ 18, το ΔΚ 5, το ΚΚΔ 3 και 4 είναι οι ανεξάρτητοι “βουλευτές”.

Σε δηλώσεις του σε εκπομπή του “Μπαϊράκ” ο “βουλευτής” του ΔΚ, Μουσταφά Αραμπατζίογλου είπε ότι η κομματική βουλή αναμένεται να εξουσιοδοτήσει τον Σερντάρ Ντενκτάς και μια αντιπροσωπεία του κόμματος να διενεργήσει και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό “κυβέρνησης” και το σημείο που ενοχλεί περισσότερο τη βάση του ΔΚ και θα συζητηθεί απόψε είναι ο ρόλος των ανεξάρτητων “βουλευτών” σε μια πιθανή συνεργασία ΚΕΕ – ΔΚ καθώς οι τρεις από τους τέσσερις παραιτήθηκαν πρόσφατα από το Δημοκρατικό κόμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα