Κατεχόμενα: Παραιτήθηκε ο Γιοργκαντζίογλου

Την παραίτηση της “κυβέρνησής” του επέδωσε ο Οζκάν Γιοργκαντζίογλου το πρωί στον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αύριο θα δει διαδοχικά τους αρχηγούς των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων και αμέσως μετά θα δώσει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” σε έναν “βουλευτή”, που όπως όλα συνηγορούν θα είναι ο Ομέρ Καλιοντζού, του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος.

Ο Καλιοντζού, μαζί με τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τον ΓΓ, Τουφάν Ερχιουρμάν συναντήθηκαν σήμερα για δεύτερη φορά με το κόμμα Εθνικής Ενότητας το πρωί και το Δημοκρατικό κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς νωρίς το απόγευμα

ενώ οι πληροφορίες πληθαίνουν για μια συνεργασία και πάλι ΡΤΚ – ΔΚ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο παραιτηθείς “πρωθυπουργός” Οζκάν Γιοργκαντζίογλου ανέφερε ότι λόγω των αλλαγών που έγιναν εντός του ΡΤΚ παραιτείται για να δοθεί η ευκαιρία σε μια νέα συνεργασία. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 και ευχήθηκε όπως η νέα “κυβέρνηση” σχηματιστεί το συντομότερο. Το πως θα γίνει αυτό “δεν είναι δικό μου θέμα. Αυτό το χειρίζεται η ηγεσία του κόμματος”.

Ανακοινώνοντας ότι θα συναντηθεί αύριο με τους αρχηγούς των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι θα δώσει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνηση” σε έναν “βουλευτή” που μπορεί να επιτύχει την πλειοψηφία στη “βουλή” και ευχήθηκε η νέα “κυβέρνηση” να σχηματιστεί το συντομότερο και να μην αφεθεί η “χώρα” στο κενό.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα “βουλή” το ΡΤΚ έχει 21 “έδρες”, το ΚΕΕ 18, το ΔΚ 8 και το ΚΚΔ 3.

Το πρωί μετά τη συνάντηση ΡΤΚ – ΚΕΕ δεν έγινε καμία δήλωση. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναμένεται να συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί για να του ζητήσει να δώσει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” στον Ομέρ Καλιοντζού, τον οποίο τα συλλογικά όργανα του κόμματος υπέδειξαν ως τον νέο “πρωθυπουργό”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα