Κατεχόμενα: Κυνηγός συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Με διαφορετική θεματολογία καλύπτουν σήμερα οι πέντε τ/κ εφημερίδες την επικαιρότητα. Περισσότερες είναι οι ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ παρά οι πολιτικές. Αναφορά γίνεται, ωστόσο, στις προεκλογικές προετοιμασίες κομμάτων, τις καταγγελίες των διαιτολόγων ότι παράνομα δίδονται δίαιτες και διατροφικές συμβουλές σε γυμναστήρια και κέντρα ομορφιάς, την αγορά νέων πολυτελών αυτοκινήτων από την «κυβέρνηση», ειδήσεις από την οικονομία που αφορούν

τις εισπράξεις του φόρου και το ελλειμματικό ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών.


Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Έχασε η Ακφινάνς, κέρδισαν τα θύματα», αναφέρεται στην απόφαση του «ανωτάτου δικαστηρίου» για επανεξέταση της υπόθεσης Άγγλων ιδιοκτητών σπιτιών τα οποία πλήρωσαν στην εταιρεία Κουλακσίζ, αλλά λόγω του χρέους των κατασκευαστών στην τράπεζα Ακφινάνς, τα σπίτια, με δικαστική απόφαση πριν 12 χρόνια, πέρασαν ως υποθηκευμένα στην εν λόγω τράπεζα. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Γ.Γ. της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ ότι ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ακντάγ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων.

Η »Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Παίζουν με την υγεία των ανθρώπων», αναφέρεται σε καταγγελίες του συλλόγου διαιτολόγων για μη προσοντούχα άτομα σε γυμναστήρια ή κέντρα ομορφιάς που δίνουν συμβουλές για δίαιτες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρώην «δήμαρχος» Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι θα πληρώσει χρηματικό πρόστιμα 10.000 ΤΛ (3.400 ευρώ) για αυθαίρετο και παράτυπο δάνειο 10 εκ. στερλινών που χρεώθηκε στον «δήμο» επί δικής του θητείας. Αλλού γράφει ότι οι θάνατοι λόγω καρκίνου είναι ισάριθμοι με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ευρώπη.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «ΚΕΕ – ΡΤΚ έτοιμοι για την διαδικασία», γράφει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι έτοιμα για την αυριανή, πρώτη στα χρονικά, διαδικασία έγκρισης των τελικών ψηφοδελτίων των κομμάτων τους για τις «βουλευτικές εκλογές». Αλλού γράφει ότι χθες βράδυ έγινε η προεπιλογή των υποψηφίων για τηνσυνεργασία του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης και Ενωμένης Κύπρου στις επερχόμενες «εκλογές». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στις 23 Νοεμβρίου αρχίζει στο «κακουργιοδικείο» η δίκη του συζυγοκτόνου Σουάτ Ασίρ, που είχε σκοτώσει τη γυναίκα του με 36 μαχαιριές μέσα στον χώρο ενός «πανεπιστημίου» τον περασμένο Απρίλιο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αποκρύπτεται φόρος 30%», γράφει ότι οικονομολόγοι σχολιάζουν στην εφημερίδα τη λίστα με τις πληρωμές φόρου για το 2016 που δημοσιοποίησε το αρμόδιο τμήμα, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα έσοδα εμφανίζονται επίτηδες μειωμένα, ενώ υπάρχουν οργανισμοί και άτομα που δεν καταγράφονται στο μητρώο του τμήματος. Αλλού αναφέρει ότι δύο ιστορικά τζαμιά (σήμερα) στη Λευκωσία θα ανακαινισθούν, το Λαλά Μουσταφά και το Σελιμίγιε. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι για ώρες περίμεναν οι γεωργοί στις «κρατικές αποθήκες» να πάρουν σπορά, αφού, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν ήταν κανείς εκεί.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πριν τις εκλογές 7 υπουργικά αυτοκίνητα!», γράφει ότι ενώ η προηγούμενη αγορά 17 νέων Μερσεντές από την «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ είχε προκαλέσει σάλο, πριν τη λήξη της θητείας της προχώρησε σε αγορά άλλων 7 πολυτελών αυτοκινήτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνεται η διαφορά μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών, αφού οι μεν πρώτες φτάνουν τα 905 εκ. δολάρια, οι δε δεύτερες μόλις τα 75 εκ. δολάρια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περίπτωση ενός άνδρα που κυνηγούσε κοντά σε στρατιωτική περιοχή, διαπληκτίστηκε με τους Τούρκους στρατιώτες, πυροβόλησε στον αέρα και συνελήφθη με την κατηγορία ότι απείλησε να σκοτώσει άτομο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα