Κατεχόμενα: Κανένα πρόβλημα με την Τουρκία στο έργο νερού

Το Υπουργείο Υδάτων και Δασών της Τουρκίας όπως και το “υπουργείο” γεωργίας, φυσικών πόρων και τροφίμων στα κατεχόμενα διέψευσαν με διαφορετικές ανακοινώσεις ότι η ροή νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα σταμάτησε λόγω ασυμφωνίας στο θέμα της διαχείρισης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση του το τουρκικό Υπουργείο αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε τεχνικής δυσκολίας είναι στο φράγμα είτε στο σύστημα.”Ωστόσο όταν ολοκληρώνεται η κατασκευή και αρχίζει

να τρέχει το νερό σε κάθε φράγμα πρέπει να γίνονται διάφοροι έλεγχοι στην εισδοχή”. Γίνονται έλεγχοι, διευκρινίζεται, για την ασφάλεια της κατασκευής του φράγματος και για διαρροές και γι` αυτό σταμάτησε η ροή του νερού προς το φράγμα στα Πάναγρα, σημειώνοντας ότι είναι τεχνικά αδύνατο να γεμίσει πλήρως το φράγμα σε μια στιγμή. Από αυτή την άποψη, συμπλήρωσε, το νερό θα αυξάνεται βαθμιαία και όσο γίνεται αυτό θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όσο γίνονται οι έλεγχοι θα μπορεί να έρχεται νερό στα κατεχόμενα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για ελέγχους ρουτίνας και αυτοί θα γίνονται από καιρού εις καιρός, καταλήγει.

Το “υπουργείο” στα κατεχόμενα αναφέρει στη δική του ανακοίνωση ότι πρόκειται για τεχνικό άδειασμα του φράγματος ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και αποδίδει τα δημοσιεύματα σε προσπάθεια παραπλάνησης του κοινού.

Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης του νερού, σημειώνεται ότι οι διεργασίες και διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα