Κατασχέθηκαν 3.600 κιλά ψάρια από τα κατεχόμενα

Με 3.600 κιλά ψάρια τόνους και ντορίκια, συνελήφθη τουρκικό πλοίο που ψάρευε με την μέθοδο γρι γρι στα ανοικτά του Ριζοκαρπάσου προς τα τουρκικά παράλια, επειδή είχε εισέλθει στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με την Κίπρις.

Το αλιευτικό με το όνομα «Οι γιοι της Ιντρις 1», με σημαία Τουρκίας, οδηγήθηκε από πλοιάριο της «ακτοφυλακής» στο λιμάνι της Αμμοχώστου και το 13μελές προσωπικό του τέθηκε υπό κράτηση. Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το βράδυ και χθες όλοι οι ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον

«δικαστηρίου» που διέταξε την 2ημερη κράτησή τους. Οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι δεν ήξεραν ότι είχαν εισέλθει στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την σύλληψη των υπόπτων και την κατάσχεση του εμπορεύματος, οι 3,6 τόνοι ψαριών πωλήθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία έναντι του ποσού των 6.000 ΤΛ (1500 ευρώ) καθώς δεν υπήρχε τρόπος φύλαξης του από τις «κρατικές» ή τις «αστυνομικές» υπηρεσίες.

Εξάλλου, όπως επίσης μεταδίδεται στα κατεχόμενα σήμερα, σε έρευνα της "αστυνομίας" σε μικρό φορτηγό που οδηγούσε άνδρας, εντοπίστηκαν κρυμμένες 6.555 κούτες λαθραίων τσιγάρων. Ο οδηγός συνελήφθη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα