Καταγγελία: Λανθασμένες αναλύσεις για θυρεοειδή σε παιδιά

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει ο Διαβητικός Σύνδεσμος Πάφου, σε σχέση με λανθασμένες αναλύσεις σε παιδιά, στα κλινικά εργαστήρια του κράτους.

Μετά το σοβαρό πρόβλημα, που προέκυψε με την ανάλυση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, που λόγω ακατάλληλων αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνταν, έδειχνε πολύ υψηλό ζάχαρο στο αίμα των ασθενών, άλλα δυο πολύ σοβαρά προβλήματα προστίθενται στο...κομπολόι της υγείας των ατόμων με Διαβήτη.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Διαβητικού Συνδέσμου Πάφου, Ματθαίο Ιεροκηπιώτη, τις τελευταίες μέρες έφθασαν στον Σύνδεσμο παράπονα από γονείς

μικρών παιδιών, που "διαγνώσθηκαν", ότι πέραν από διαβήτη έχουν και θυρεοειδή, αφού αυτό έδειχνε η ανάλυση ρουτίνας FT 4 που υποβλήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο.

Χορηγείτο θυροξίνη σε υγιέστατο παιδί

Γιατρός του ιδιωτικού τομέα, υποψιασμένος, λόγω του ότι υπήρξαν ασυνήθιστες διαγνώσεις παιδιών, πρότεινε την επανάληψη των αναλύσεων σε ιδιωτικά εργαστήρια. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, οι αναλύσεις ήταν αρνητικές για τον θυρεοειδή...!

Το πλέον ανησυχητικό της κατάστασης, σύμφωνα με τον κ. Ιεροκηπιώτη, είναι το γεγονός ότι σε ένα τουλάχιστο παιδί, φαίνεται πως έχει χορηγηθεί τους τελευταίους μήνες θεραπεία με χορήγηση θυροξίνης, γεγονός που προκαλεί παρενέργειες.

"Σε θέματα υγείας δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις" τονίζει στο SigmaLive, ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, ο οποίος ζητεί την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Γιώργου Παμπορίδη.

Ανησυχίες διαβητικών για αντικατάσταση ινσουλίνης

Σύμφωνα με τον κ. Ιεροκηπιώτη ανάμεσα στα άτομα με διαβήτη, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση σε σχέση με την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, να αντικαταστήσει την ισνσουλίνη Landus, μια ινσουλίνη 24ωρης δράσης που για πολλά χρόνια ήταν το "οπλοστάσιο" των διαβητικών.

"Έχουμε ήδη ζήσει το μεγάλο λάθος με τα μηχανάκια μέτρησης της γλυκόζης, που η αντικατάστασή τους με φθηνότερη αποδεικνύεται καθημερινά ότι έχουν απόκλιση 20 με 25 % των πραγματικών τιμών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε, νέες σοβαρές παραλείψεις και λάθη ειδικά σε βάρος μικρών παιδιών", τονίζει ο κ. Ιεροκηπιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα