Καταγγελία Κουρσουμπά:Παιδί-θύμα βιασμού βλέπει καθημερινά θύτηVID

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Κουρσουμπά στον αέρα της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι. Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σχολίασε, μεταξύ άλλων, και την «ποινή χάδι» που επιβλήθηκε για βιασμό παιδιού με νοητική στέρηση.

Τόνισε πως είναι «θεσμική υποχρέωση» η ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα. «Λυπούμαι που συμβαίνει ξανά. Η ποινή δεν αντανακλά την σοβαρότητα του αδικήματος. Πρώτη φορά βγάζω ανακοίνωση πριν δω το σύνολο της απόφασης. Προσβάλλεται το περί δικαίου αίσθημα», είπε η κ. Κουρσουμπά.

Η Επίτροπος αναφέρθηκε σε υποθέσεις που είναι ενώπιόν της για εξέταση και ενέχουν το στοιχείο της παραβίασης των δικαιωμάτων των παιδιών. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε υπόθεση που έγινε το 2015, καταχωρήθηκε στο Κακουργιοδικείο το 2016 και δίδονται αναβολές, με τελευταίο παράδειγμα προχθές, όπου δόθηκε εκ νέου αναβολή.

Υπάρχει, ανέφερε, συγκεκριμένη υπόθεση, η έρευνα της οποίας ολοκληρώθηκε και εντός των επόμενων ημερών θα σταλεί πόρισμα και στον Γενικό Εισαγγελέα και στα Δικαστήρια. «Δεν μπορεί το Δικαστήριο να δέχεται την αναβολή και ο Δημόσιος Κατήγορος οφείλει να φέρει ένσταση», τόνισε.

«Προχθές ήταν ορισμένη για πολλοστή φορά η ακρόαση. Επικοινώνησε με το Γραφείο της Επιτρόπου η μητέρα που ήταν η παραπονούμενη και ήταν έξαλλη. Η υπόθεση ορίστηκε για Φλεβάρη του 2019. Αυτό το παιδί, επαναθυματοποιείται και δεν μπορεί να γίνει η διαδικασία επούλωσης.

Αυτός ο άνθρωπος που κατηγορείται είναι γείτονας της γιαγιάς του παιδιού και τον βλέπουν μπροστά τους, ενώ η Νομοθεσία βάζει υποχρέωση στον ΓΕ, στον Αρχηγό Αστυνομία και τα Δικαστήρια να παίρνουν όλα τα μέτρα για να μην παραβιάζονται δικαιώματα του παιδιού. Η Νομοθεσία αναφέρει, επίσης, ότι έχει προτεραιότητα η ποινική διαδικασία και ότι διεξάγεται χωρίς καθυστέρηση. Η Νομοθεσία δίδει δυνατότητα σε Δικαστήριο να αποκλείσει, αν δεν τεθεί υπό κράτηση ο κατηγορούμενος, την παρουσία του από χώρο που γειτνιάζει το παιδί», είπε σε έντονο ύφος η Λήδα Κουρσουμπά.

Συμπλήρωσε δε ότι «Θα μπορούσαν να ζητηθούν από το Δικαστήριο τα μέτρα αυτά». Τέλος, επανέλαβε ότι δεν μπορούν να γίνονται δεκτές τόσες αναβολές και να μην φέρει ένσταση η Κατηγορούσα Αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα