Καταγγελία: Έδωσαν δάνειο σε ανήλικο

Νέα σκανδαλώδης υπόθεση δανείου διερεύνησε το γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Αλήθεια", το παράπονο υπέβαλε στις 10 Νοεμβρίου, ένας νεαρός, όταν διαπίστωσε ότι είναι συνοφειλέτης σε δάνειο που δεν γνώριζε την ύπαρξή του, εδώ και 13 χρόνια. Κατήγγειλε τον πατέρα του και λειτουργούς του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης ότι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ήταν ανήλικος, του "φόρτωσαν", παράτυπα, χρέος που ανέρχεται σήμερα στις οκτώ χιλιάδες ευρώ περίπου.

«Ενώ προσπαθούσε να

πάρει δάνειο κύριας κατοικίας πληροφορήθηκε ότι δεν μπορεί να το πάρει, διότι ήδη είναι κακοπληρωτής σε ένα μη εξυπηρετούμενο και τον παρέπεμψαν στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης», δήλωσε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου.

Το δάνειο παραχωρήθηκε, για ιατρικούς λόγους, το 2005, από τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης στον πατέρα του παραπονούμενου.

Ο παραπονούμενος ισχυρίζεται ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του για να τον συμπεριλάβουν στους οφείλετες.

«Το δάνειο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν αβίαστα από τη δανειακή σύμβαση που εξετάσαμε, παραχωρήθηκε όταν ο ενδιαφερόμενος ήταν ηλικίας 17,5 χρόνων. Αυτό και μόνο μας δημιουργεί υποψίες για ενδεχόμενη παράνομη παραχώρηση δανείου», αναφέρει.

Ο νεαρός υποστηρίζει ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το δάνειο λόγω ιατρικών προβλημάτων και συγκεκριμένα επειδή έχασε την όρασή του στο ένα μάτι.

«Χρησιμοποίησα το άρθρο του νόμου, που μου δίδει την ευχέρεια να αποστείλω την υπόθεση, προς εξέταση, με εύλογες υποψίες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων, στον Γενικό Εισαγγελέα», αναφέρει.

Αναμένεται πλέον από τη Νομική Υπηρεσία να κρίνει κατά πόσο δικαιολογείται η διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα