Καταγγελία ανάπηρου καθηγητή - Του ζητούν ψυχιατρική εξέταση

Πρωτοφανής ιστορία εξελίσσεται στην δημόσια υπηρεσία τους τελευταίες τρεις μήνες. Άτομο με αναπηρία, ο Μάριος Κασιουλής εργοδοτείται εδώ και 5,5 χρόνια, με σύμβαση στην δημόσια εκπαίδευση στη θέση του καθηγητή ελληνικής φιλολογίας, ξαφνικά ζητήθηκε από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να προβεί σε εξέταση από ψυχολόγο, ψυχίατρο και νευρολόγογια να μπορεί να λάβει επίσημο διορισμό επί δοκιμασία.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ η αδελφή του κυρίου Κασιουλή, Λουκία Κασιουλή, καταγγέλλει την δυσμενή διάκριση

σε βάρος του αδελφού της. "Ο καθηγητής δουλεύει κανονικά αλλά δεν πληρώνεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω λάθους της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας όπως τον ενημέρωσαν" ενώ πρόσθετε ότι "η οικογένεια του Μάριου έχει αποστείλει επιστολή στην Επίτροπο η διοίκησης για να παρέμβει χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει καμία απάντηση".

Απάντηση υπουργείου Παιδείας

Σε δηλώσεις του, το υπουργείο Παιδείας και ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούη ανέφεραν ότι "Εμείς σεβόμαστε τις διαδικασίες και για μας τα άτομα με αναπηρία ή όχι, έχουν θέση στον χώρο της εκπαίδευσης και αυτή τη στιγμή αναμένουμε από τα δύο άλλα όργανα που είναι το Ιατροσυμβούλιο και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, να καταλήξουν στο εάν το άτομο αυτό είναι σε θέση να ασκεί η όχι τα καθήκοντα του".

Keywords
Τυχαία Θέματα