«Καταδρομική» δράση ακτιβιστών για αμπελοπούλια (βίντεο)

Δυο βίντεο από την «καταδρομική» δράση αλλά και τις απόψεις ακτιβιστών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο ενάντια στη παράνομη θήρευση αμπελοπουλιών, ανέβασε χθες στο διαδίκτυο ο χρήστης με όνομα ChrisGPackham. Οι ακτιβιστές ανήκουν στη λεγόμενη «Επιτροπή Ενάντια στη Σφαγή Πουλιών» (Committee Against Bird Slaughter).

Στα βίντεο, που φέρουν τον τίτλο «Κολλημένοι στην Κύπρο», με σήμα ένα αμπελοπούλλι κολλημένο σε κλαδί, παρουσιάζονται διάφοροι εθελοντές

ακτιβιστές να πηγαίνουν σε νυχτερινές αποστολές με διόπτρες νυκτός για καταστροφή διχτυών για τα αμπελοπούλια.

Μια ακτιβρίστρια αναφέρεται σε περιστατικό όπου ένας τόπακας τούς ζήτησε να αποχωρήσουν από την ιδιοκτησία και τα σπίτια τους υπό την απειλή όπλου.
«Μια φορά, κάποιος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε 2-3 φορές προς την κατεύθυνσή μας», είπε. Ερωτηθείσα αν αυτό τους απέτρεψε από το να συνεχίσουν τη δράση τους, η ίδια απάντησε «Αντιθέτως! Αυτό με παρακίνησε να κάνω πολύ περισσότερα».

Σε σχόλιο άλλης ακτιβίστριας ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που θέλουν να ενεργοποιηθούν αλλά φοβούνται τους κινδύνους και τα ρίσκα, ειπώθηκαν τα εξής «Οπωσδήποτε θα πρέπει να το κάνουν. Να μην αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους. Θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Συντελείται ένα έγκλημα κατά της άγριας πανίδας στην Κύπρο».

Διαβάστε επίσης:

-Δήμ. Παραλιμνίου:Θα μας βρουν μπροστά τους–Είναι η παράδοση


Δείτε όλη τη δράση στα βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα