"Ναι" στο μπουργκίνι λέει το Ανώτατο Δικαστήριο στη Γαλλία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας ανέστειλε τους περιορισμούς για τη χρήση "μπουργκίνι", ο οποίος είχε επιβληθεί σε διάφορες παραλιακές πόλεις της Γαλλίας.

Η απόφαση ελήφθη με αφορμή την προσφυγή που κατατέθηκε κατά της απαγόρευσης στην πόλη Βιλνέβ-Λουμπέ, δημιουργώντας έτσι δεδικασμένο και για τις προσφυγές κατά του ενδύματος που ενδεχομένως ακολουθήσουν.

Όπως

υπογραμμίζεται στην απόφαση, ο εν λόγω περιορισμός για τη χρήση της συγκεκριμένης περιβολής κολύμβησης "πλήττει σοβαρά, σαφώς και παράνομα τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ελευθερία των πεποιθήσεων καθώς και την ατομική ελευθερία".

Το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, την απόφασή του, ενώ εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να δημοσιευτεί ολοκληρωμένη η απόφαση μαζί με την σχετική αιτιολογική έκθεση.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος που είχε καταθέσει ο Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση που είχε επιβληθεί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, μετά τις διαστάσεις που έλαβε τις τελευταίες ημέρες, έχει διχάσει ακόμα και την γαλλική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να χαρακτηρίζει το μουρκίνι σύμβολο υποδούλωσης των γυναικών, με τους υπουργούς να περνούν στην άλλη όχθη, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για την απαγόρευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα