Καμιά διασύνδεση του δράστη του Λονδίνου με το ΙΚ

Καμία απόδειξη ότι ο δράστης της επίθεσης του Λονδίνου την περασμένη Τετάρτη είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στη φυλακή ή ότι είχε οποιαδήποτε διασύνδεση με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα δεν έχει στη διάθεσή της η βρετανική αστυνομία από τις μέχρι τώρα έρευνες.

Σε νεότερη δήλωση του αναπληρωτή βοηθού διοικητή Νιλ Μπασού, σημειώνεται ότι όσα έχουν λεχθεί περί ριζοσπαστικοποίησης του Χαλίντ Μασούντ στη φυλακή, όπου εξέτισε ποινές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είναι μόνο εικασίες.

Την Κυριακή η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε

παραδεχθεί ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το κίνητρο του δράστη, αν και όπως σημειώθηκε ο Μασούντ είχε σαφώς ένα ενδιαφέρον για το τζιχάντ.

Ο κ. Μπασού επανέλαβε την έκκληση για πληροφορίες από ανθρώπους που γνώριζαν το δράστη και ενδεχομένως να είχαν μιλήσει μαζί του για την ισλαμιστική τρομοκρατία ή για κάτι που θα έριχνε φως στα κίνητρά του.

Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να δικαιολογεί την παρακολούθησή του σε σχέση με τρομοκρατικές ομάδες στη Βρετανία.

Το BBC, εξάλλου, ανέφερε ότι το όχημα του Μασούντ που προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων στη γέφυρα του Γουέστμιστερ είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Παράλληλα, με γραπτή δήλωση της η μητέρα του δράστη δηλώνει «σοκαρισμένη, θλιμμένη και μουδιασμένη» από την ενέργεια του γιου της, καταδικάζοντάς την.

Εν τω μεταξύ, πηγές ασφαλείας του Sky News ανέφεραν ότι πάνω από 400 πρώην τζιχαντιστές πιστεύεται ότι έχουν επιστρέψει στη Βρετανία από χώρες όπου είχαν αναπτύξει ένοπλη δράση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα