Καλλονή - Ηρακλής 0-1

Ο Εμάνουελ Περόνε σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του και ο Ηρακλής είχε νικηφόρα πρεμιέρα (1-0) στη Μυτιλήνη. Χωρίς ευκαιρίες η Καλλονή, κινδύνευσε με βαρύτερη ήττα.

Η εικόνα του αγώνα

Με τον ενθουσιασμό της ομάδας που επέστρεψε στη Super League ο Ηρακλής αιφνιδίασε την υπνωτισμένη

Καλλονή και από το 7' είχε το προβάδισμα με το μονοκόμματο σουτ του Εμάνουελ Περόνε. Ο Αργεντινός ήταν μόνη πηγή κινδύνων για την άμυνα των Λέσβιων, η οποία αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα από το κάθετο παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Δύο φορές μάλιστα βρέθηκε σε θέση βολής ο φορ του Γηραιού, αλλά στο 10' σούταρε άουτ και στο 12' νικήθηκε από τον Χογκ.

Η χαμένη ευκαιρία του Κυριακίδη στο 29' ήταν ακόμη μία απόδειξη της υπεροχής της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία εκμεταλλευόταν την έλλειψη τρεξιμάτων από τους γηπεδούχους στη μεσαία γραμμή. Ο Κεϊτά ήταν βαρύς και ο Κλαντρούμπσκι εκτός κλίματος, με αποτέλεσμα η Καλλονή να υστερεί εμφανώς και ο Μάρκοβιτς να είναι απομονωμένος. Η κακή εκτέλεση από πλεονεκτική θέση του Μανούσου στο 40' ήταν όαση στην απόδοση της ομάδας των νησιωτών που κρατούσαν μπάλα, δεν είχαν όμως ουσία.

Η οπισθοχώρηση του Ηρακλή βοήθησε την Καλλονή να πλησιάσει προς την περιοχή του Χουάντερσον, ούτε όμως η είσοδος του ομογενή Ελλακόπουλου ούτε η προσπάθεια του Μάρκοβιτς να γυρίσει πιο πίσω για να τροφοδοτηθεί έφεραν αποτέλεσμα. Ο Ηρακλής ήλεγχε την κατάσταση, ενώ ο Παπαδόπουλος επενέβη από τον πάγκο με Χαντί και Πορτουλίδη, καταφέρνοντας να ανανεώσει τον οξυγόνο στην 11άδα και να θωρακίσει την ομάδα του. Ταυτόχρονα οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ξανά χώρους και σε δύο περιπτώσεις, στο 72' με τον Κυριακίδη (χαμένο τετ α τετ) και στο 79' με τον Μπαρτολίνι (δοκάρι), σπατάλησαν την ευκαιρία για το 2-0 και την αποφυγή της πίεσης. Η οποία -αλήθεια είναι ότι- εκτονώθηκε σ' ένα φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτο και ο Ηρακλής πανηγύρισε το διπλό.

MVP

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης έπαιξε με άγνοια κινδύνου και επιβεβαίωσε τις καλές κριτικές που τον συνόδευαν από την περυσινή περίοδο. Στη μία ώρα που αγωνίστηκε ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ηρακλή, δίνοντας μάλιστα την ασίστ για το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πολ Κεϊτά έμεινε στο γήπεδο για 90 λεπτά και εξέθεσε τον προπονητή του για την απόφασή του αυτή. Αργός στις αντιδράσεις του και βαρύς επιθετικά απέτυχε ν' ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Σχόλιο

Ο Ηρακλής πόνταρε στην ομοιογένεια της περυσινής 11άδας του και πετυχαίνοντας νωρίς ένα γκολ έβαλε πίεση στην Καλλονή. Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου στο νέο πρωτάθλημα, αφού μαζί με την αυτοπεποίθηση θα δώσει έξτρα κίνητο στον κόσμο να τον στηρίξει από νωρίς. Η Καλλονή άλλαξε αρκετά, αλλά δεν πήρε πράγματα από τα νέα πρόσωπα, αφού υστέρησαν ο Κλαντρούμπσκι και ο Μάρκοβιτς. Ούτε όμως από τα παλιά, αφού Κεϊτά και Μανούσος δεν βοήθησαν καθόλου.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Κρολ, Κεϊτά, Καλτσάς (53' Ελλακόπουλος), Γεωργίου (67' Σάμπα), Κλαντρούμπσκι (76' Μπουρούς), Μανούσος, Μάρκοβιτς

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66' Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (60' Χαντί), Ρομάνο (81' Ζιαμπάρης), Κυριακίδης, Περόνε

Keywords
Τυχαία Θέματα