Καλή αρχή με γνωστή συνταγή

Το σκορ και η παρουσία του κόσμου θύμισαν κάτι από την πρωταθλήτρια ομάδα της ΑΕΛ του 2012

ΑΕΛ 1
(66΄ Μπουένο)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. 0

Ήταν το φαβορί και επιβεβαίωσε πλήρως τα προγνωστικά η ΑΕΛ. Απέναντι στην Αναγέννηση Δερύνειας το 1-0 μπορεί να δείχνει στενό σκορ, ωστόσο η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη, κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα. Σκόρερ ο Μπουένο στο 66ο λεπτό από τα έντεκα βήματα.

Άρεσε σε

γενικές γραμμές ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΛ, η οποία έπαιξε με την μπάλα κάτω, είχε αρκετή ώρα την κατοχή της μπάλας και με παιγνίδι υπομονής έψαξε το γκολ. Θύμισε κάτι από την ΑΕΛ του 2012, όταν με τον Πάμπο Χριστοδούλου κατακτούσε το πρωτάθλημα!

Έχει όμως ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Δυναμική ήταν η παρουσία του κόσμου της ΑΕΛ στο Τσίρειο, αφού η προσέλευση ξεπέρασε τις τέσσερεις χιλιάδες.

Από την άλλη, η Αναγέννηση έδειξε να είναι ισορροπημένη ομάδα, κυρίως στον μεσοαμυντικό χώρο, αλλά επιθετικά παρουσίασε τρανταχτές αδυναμίες.

Δύο κλασικές με Ουέλινγκτον
Η ΑΕΛ θέλησε να μπει δυνατά και επιθετικά από το πρώτο λεπτό. Προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και με παιγνίδι κατοχής μπάλας, αλλά και με υπομονή υπομονής να σκοράρει. Η ομάδα του Χριστοδούλου έκανε αρκετό παιχνίδι από τα άκρα, αλλά αρκετές πλαγιοκοπήσεις και σέντρες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Όπως, για παράδειγμα, στη φάση του 24ου λεπτού, όταν ο Φορτούνα με παράλληλη μπαλιά πάρε-βάλε έβγαλε μόνο τον Ουέλινγκτον, αλλά ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ από κοντά και έστειλε την μπάλα έξω. Ακόμα πιο κλασική ήταν η ευκαιρία που έχασε ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 39ο λεπτό, όταν βρέθηκε μόνος με εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά και πάλι έστειλε την μπάλα εκτός.

Απ’ εκεί και πέρα, το παιγνίδι δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις και φάσεις. Η ΑΕΛ κέρδισε αρκετά κόρνερ και κοντινά φάουλ, τα οποία επίσης πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ στο 40΄ σε πέσιμο του Μπουένο ο διαιτητής θα μπορούσε να υποδείξει πέναλτι. Από την άλλη, η Αναγέννηση είχε παθητικό ρόλο σε όλο το 45λεπτο και όσες απόπειρες έκανε να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ήταν ημιτελείς. Φυσιολογικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Γκολ από τη βούλα
Πανομοιότυπη ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας, με την Αναγέννηση να προσπαθεί να διαφυλάξει τα νώτα της. Η ΑΕΛ έβγαζε περισσότερους παίκτες στην επίθεση συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, αλλά αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Μέσκα στο 59ο λεπτό, δεν μπορούσε να απειλήσει. Εν τέλει το γκολ ήρθε από την άσπρη βούλα στο 66΄.

Προηγήθηκε ωραία ενέργεια του Κυριάκου από δεξιά, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Μέσκα. Ο Αφρικανός ήταν έτοιμος για το πλασέ, αλλά δέχτηκε σπρώξιμο από πίσω και σωστά ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο Μπουένο ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν ψύχραιμος για το 1-0.

Στη συνέχεια του αγώνα η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν πιέστηκε για δεύτερο γκολ. Με σωστή διαχείριση άφησε μακριά από την εστία του Ρόμο τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές και κράτησε με άνεση μέχρι το φινάλε το υπέρ της σκορ, που της χάρισε την πρώτη νίκη.

Κίτρινες: Μπουένο/ Γουσπασιάν, Βλασόπουλος

ΑΕΛ: Ρόμο, Ντόσα, Νικολάου, Σοάρες, Σιέλης, Μπουένο, Ουέλινγκτον (83΄ Αγκουινάλντο), Φορτούνα, Μέσκα, Κυριάκου, Σαβανέ (63΄ Σάρκι).

Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρμπούδης, Ευθυμίου (77΄ Κυπριανού), Ντιαλό, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Κάλεζιτς (70΄ Μπριτζίτο), Ντε Σόουζα, Νατσιόπουλος, Φουρτάδο (57΄ Σωτηρίου), Γουσπασιάν.

Το φιλμ του αγώνα
2΄ Δυνατό σουτ του Μέσκα, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους και πέρασε κόρνερ.
24΄ Κλασική ευκαιρία για την ΑΕΛ. Έγινε μπαλιά από αριστερά, ο Ουέλινγκτον από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.
27΄ Σουτ του Νατσιόπουλου εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
34' O Ουέλινγκτον με κεφαλιά προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Μάστρου, αλλά κατέληξε έξω.
39' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ για να ανοίξει το σκορ. Έγινε η εκτέλεση φαουλ από τον Μπουένο, η πρώτη κεφαλιά-πάσα από τον Ντόσα στον Ουέλινγκτον, ο οποίος σε κενή εστία δεν σκόραρε!
49΄ Σουτ του Μπουένο, απέκρουσε ο Μάστρου.
59΄ Σουτ του Μέσκα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε ελάχιστα δεξιά από το δοκάρι.
66΄ 1-0 Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπουένο άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ.
82΄ Ο Ουέλιγκτον σε θέση βολής δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το… τρίτο ημίχρονο στο Τσίρειο
Ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών τους έμειναν οι δύο προπονητές.

Πρώτος μίλησε ο Αδάμος Αδάμου, λέγοντας τα ακόλουθα: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για τη νίκη. Είναι δύσκολο το ξεκίνημα. Είμαστε μια ομάδα που ήρθε από τη 2η κατηγορία. Θέλουμε σίγουρα χρόνο προσαρμογής. Είμαστε όμως μια σκληροτράχηλη ομάδα. Δουλέψαμε πάρα πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι. Κλείσαμε καλά τους χώρους. Δεν αφήσαμε την ΑΕΛ να κάνει σημαντικές ευκαιρίες. Πρέπει να βελτιώσουμε τη δημιουργικότητά μας. Στη συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Παρουσιαστήκαμε όπως το περίμενα. Δεχτήκαμε πίεση, αλλά αντέξαμε. Δεχτήκαμε το γκολ από το πέναλτι και χάσαμε το ματς. Σε όλα τα παιχνίδια θα διεκδικούμε τους βαθμούς, θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Πάμπος Χριστοδούλου, λέγοντας πως: «Το ματς ήταν όπως το περίμενα. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, υπάρχει όμως και η ατυχία στο ποδόσφαιρο. Παίκτες μας που έχουν το εύκολο γκολ κάποτε δεν τα καταφέρνουν. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες η ομάδα πρέπει να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Τελικά ευτυχώς ήρθε το γκολ, ωστόσο μπορούσαμε να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Η Δερύνεια αν συνεχίσει έτσι θα έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Περιμένουμε και τους παίκτες μας που δεν μπορούν ακόμα να παίξουν. Τέλος, να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο μας. Ξέρουμε ότι θα είναι κοντά μας και στα καλά και στα κακά».

Keywords
Τυχαία Θέματα