Κακοκαιρία Emil: Άλλαζει ο καιρός - Πότε «χτυπά»

Αλλάζει σημαντικά ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους συχνούς κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις, «έρχεται» να χτυπήσει τη χώρα μας.

Έντονα φαινόμενα την Παρασκευή

«Ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό έρχεται να διασχίσει τη χώρα μας από το Δυτικά προς τα Ανατολικά και έως το βράδυ της Παρασκευής θα φτάσει στο βορειοανατολικό Αιγαίο», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης. «Οι καταιγίδες που θα φέρει το κύμα κακοκαιρίας θα συνοδεύονται από μεγάλο κύμα

ηλεκτρικών εκκενώσεων, από χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους».

Tα φαινόμενα τα οποία θα είναι έντονα θα εμφανιστούν από το απόγευμα της Πέμπτης για να κορυφωθούν την απόγευμα της Παρασκευής όπου χρειάζεται πολύ προσοχή. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί για να ξαναχαλάσει τη Δευτέρα απόγευμα.

Το παράλογο είναι ότι η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη και θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές έως τους 22 βαθμούς.

Πότε θα επηρεαστούν Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση, «τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα».

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα