Και τώρα… Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Στον απόηχο της χθεσινής περιδιάβασης του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του νέου ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακκιντζί, στο μοιρασμένο μακρύδρομο της Λήδρας, που έστειλε μηνύματα ελπίδας και πολιτικής βούλησης για λύση του κυπριακού, εντείνονται οι προσπάθειες για να ξεκαθαρίσει το διαπραγματευτικό πεδίο.

​Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί,

θα έχουν αύριο νέα συνάντηση, στο πλαίσιο της οποίας θα συνεχισθεί η συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα στις συζητήσεις είναι καλό και εποικοδομητικό.

Ενιαίος κατάλογος ΜΟΕ θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη νέα συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων την Πέμπτη 28 Μαϊου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν και συγκεκριμένα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, η προσπάθεια για προώθηση μέτρων είναι εξελικτική και θα γίνονται ανακοινώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα προωθηθούν, είπε, μέτρα, τα οποία θα είναι επωφελή για το σύνολο του λαού και παράλληλα θα βοηθούν τη διαδικασία των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα στα πρώτα ΜΟΕ περιλαμβάνεται η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Πυροϊου και Πύργου.

Στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, συζητείται και η λειτουργία κοινής λαϊκής αγοράς, πιθανότατα στην Πύλη Πάφου.

Σε μεταγενέστερο στάδιο στο τραπέζι θα βρεθούν ως ΜΟΕ, η κινητή τηλεφωνία, το σύστημα ηλεκτροδότησης και το χαλλούμι.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Δημιουργία θετικού κλίματος μέσω συναντήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα