Και η ΠΑΣΥΝΟ στην 6ωρη σταση εργασίας τη Δευτέρα

Στην 6ωρη στάση εργασίας που προκήρυξαν οι Κλάδοι του Νοσηλευτικού Προσωπικού και του Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, τη Δευτέρα, συντάσσονται και οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε να λάβει μέρος στην 6ωρη στάση εργασίας

την προσεχή Δευτέρα 08/02/2016 από τις 7:30 π.μ. - 13:30 μ.μ.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ως ένδειξη συμπαράστασης στον κοινό αγώνα για διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσηλευτών.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ θεωρεί τα αιτήματα για τα οποία πραγματοποιείται η στάση εργασίας δίκαια, και με γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον των νοσηλευτών, αποφάσισε να λάβει μέρος στη στάση εργασίας της Δευτέρας.

Η Συντεχνία διεκδικεί τα αιτήματα αυτά διαχρονικά, και στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει πρώτη και μόνη απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς την ανταπόκριση και στήριξη των Κλάδων της ΠΑΣΥΔΥ.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, παράλληλα με τα αιτήματα για τα οποία πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις, θέτει διαχρονικά και το αίτημα για την τοποθέτηση των νοσηλευτών στην πανεπιστημιακή δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας και την αναγνώριση της προσφοράς τους. «Το αίτημα αυτό», αναφέρει η Συντεχνία, «εκκρεμεί από το 2011 και είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος με χρονοδιαγράμματα, που να βασίζεται στην αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης των υπαλλήλων που προσλαμβάνονται στη Δημόσια Υπηρεσία και κατέχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα».

Η Συντεχνία ζητά την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου και την αλλαγή των σχεδίων υπηρεσίας έτσι που να αναγνωρίζεται το νοσηλευτικό επάγγελμα και να δικαιωθούν ηθικά πρώτα και οικονομικά αργότερα οι νοσηλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα