Καδής: Υπάρχει ελπίδα και πηγάζει από απλούς ανθρώπους

Την προσφορά των συμπολιτών μας οι οποίοι υιοθετούν το μήνυμα το Χριστού για αγάπη και αλληλεγγύη, εξαίρει σε μήνυμά του για την γιορτή των Χριστουγέννων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

“Τόσα χρόνια μετά τη Γέννηση του Χριστού, η ανθρωπότητα δεν κατάφερε να εξαλείψει την ανισότητα, τη φτώχια, τους πολέμους και τη δυστυχία” αναφέρει ο Υπουργός.

Παρόλα αυτά, προσθέτει, “υπάρχει ακόμα ελπίδα, που πηγάζει από απλούς ανθρώπους, οι οποίοι αγωνίζονται αθόρυβα για να κάμουν

τον κόσμο λίγο καλύτερο. Στην πατρίδα μας, πολλοί συμπολίτες μας υιοθετούν το μήνυμα του Χριστού για αγάπη και αλληλεγγύη, δίνοντας από το περίσσευμα ή και από το υστέρημά τους, ή ακόμα δουλεύοντας εθελοντικά, για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους αγαθά που έχουν ανάγκη".

Αυτούς τους ανθρώπους της αγάπης και της προσφοράς, υπογραμμίζει, "ας τους έχουμε ως φωτεινά παραδείγματα και ας τους μιμηθούμε, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Με τη συμβολή όλων μας, ας ελπίσουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι φέτος θα ζήσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών, με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τις φιλικές συνάξεις και τα παιδικά χαμόγελα”.

Αυτές τις μέρες, συνεχίζει, “η σκέψη μας στρέφεται όπως πάντα και στη μοιρασμένη μας πατρίδα. Ιδιαίτερα οι πρόσφυγές μας θυμούνται με νοσταλγία τις χαρές, τα ήθη και τα έθιμα που ζούσαν αυτή την περίοδο στην κατεχόμενη γη μας. Θέλουμε σύντομα να ξαναβιώσουμε αυτές τις στιγμές. Εργαζόμαστε συστηματικά για μια ελεύθερη, επανενωμένη, ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα”.

Στόχος μας, καταλήγει ο Υπουργός, είναι να διασφαλίσουμε τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους του τόπου μας και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα