Καμπανάκι σε ΠτΔ κρούει η ΕΔΕΚ για την μεταβατική περίοδο

Καμπανάκι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κρούει η ΕΔΕΚ, με φόντο το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Σημερινής, που αφορά την μεταβατική οικονομική περίοδο και την υιοθέτηση της τουρκικής λίρας ως επίσημο νόμισμα από τους τ/κ στον Βορρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης στην Ελβετία θα πρέπει να γίνει με ψυχραιμία και στη βάση των πραγματικών δεδομένων, καθώς και των λεπτομερειών που συζητήθηκαν μετά την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον ΠτΔ.

Η

ευφορία την οποία διάφοροι κύκλοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν, προεξάρχοντος του κυρίου Άιντα, για δήθεν σημαντική πρόοδο, φαίνεται να εξυπηρετεί σκοπιμότητες και όχι την ουσιαστική υποβοήθηση των συνομιλιών.

Εάν η συζήτηση του εδαφικού και των εγγυήσεων ασφάλεια, είχαν διασυνδεθεί από την αρχή με άλλα κεφάλαια, όπως της διακυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΔΕΚ εκτιμά ότι σήμερα τα αποτελέσματα θα ήταν σαφώς διαφορετικά και η πλευρά μας θα ήταν σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.

Επιπρόσθετα , τα όσα τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για σενάρια τα οποία επεξεργάζονται τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν:
είτε τη λειτουργία ενδιάμεσου κράτους το οποίο θα αποτελεί τη γέφυρα σύνδεσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του νέου καθεστώτος που θα συμφωνηθεί,
είτε τη συνέχιση κυκλοφορίας της τουρκικής λίρας στο τουρκοκυπριακό συνιστών τμήμα για κάποια μεταβατική περίοδο, αποτελούν άκρως αρνητική εξέλιξη.
Η εφαρμογή του πρώτου καταλύει ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία και του δευτέρου, προκαλεί σημαντικά οικονομικά προβλήματα με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην οικονομία.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τον ΠτΔ να τις λάβει σοβαρά υπόψη και να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος αυτές να γίνουν στην Ελβετία, αλλά ούτε οι επόμενες συζητήσεις χρειάζεται να γίνουν και πάλι εκτός Κύπρου, αλλά στην Κύπρο".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα