Καμπανάκι κινδύνου για τους Κύπριους στο Κονγκό

Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι μόνιμοι κάτοικοι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, εργάζονται εκεί ή προτίθενται να ταξιδέψουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπως αποφύγουν να ταξιδεύουν εκεί και επιπλέον να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό εφόσον επιδεινωθεί περαιτέρω η παρούσα κατάσταση, με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ, σχετική ταξιδιωτική οδηγία έχει εκδοθεί στις 16/12/2016.

Συνοπτικά καταγράφεται ότι η κατάσταση

είναι έκρυθμη και αναμένεται να κλιμακωθεί περαιτέρω στην περίπτωση που ο νυν πρόεδρος δεν παραδώσει την εξουσία που λήγει σήμερα (19 Δεκεμβρίου 2016) και ανακοινώσει νέες εκλογές.

Όπως αναφέρεται, στο πρόσφατο παρελθόν σε σχέση με το ίδιο ζήτημα είχαν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφάλειας στην πρωτεύουσα Kinshasa και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Παρακαλούνται όσοι Κύπριοι πολίτες έχουν συγγενείς που διαμένουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό να ενημερώσουν σχετικά τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Λειτουργός Υπηρεσίας ΥΠΕΞ (μη εργάσιμες ώρες): Τηλ. +357 99660129, email: dutyofficer@mfa.gov.cy

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων (24/7): Τηλ. +357 22801000, email: cycc@mfa.gov.cy

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα