Κ17: Λύγισε κόντρα στην Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Η Ρεάλ ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό και τον κέρδισε στον τελικό του “Puskas Cup” με 4-0, κατακτώντας για τέταρτη φορά το τρόπαιο.


Αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, η Ρεάλ λύγισε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του “Puskas Cup”, επικρατώντας των πράσινων με 4-0 και πετυχαίνοντας δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Οι πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Ισπανούς που ήταν καλύτεροι και εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος στην άμυνα του τριφυλλιού.

Το

πρώτο δεκάλεπτο του τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ρεάλ κύλησε χωρίς κάποια σπουδαία φάση για τις δυο ομάδες. Η “βασίλισσα” είχε την υπεροχή, αλλά το τριφύλλι είχε καλή αμυντική τακτική και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Οι παίκτες της Ρεάλ ανέβασαν την απόδοση τους στη συνέχεια και ήταν κυρίαρχοι μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς χάθηκε στο 12', όταν ο Μαρίν έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον αντίπαλό του και βγήκε τετ α τετ από πλάγια, αλλά το σουτ που επιχείρησε έπιασε ο Χριστογέωργος. Η Ρεάλ απείλησε και πάλι στο 15', με σουτ από μέσα αριστερά, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και πάλι με εκπληκτική επέμβαση, με το αριστερό χέρι έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο 29', όταν κέρδισαν πέναλτι μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή και πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Βενέτης. Ο Βάλο ανέλαβε την εκτέλεσή του με τον Χριστογεώργο να πέφτει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και να πιάνει, αρχικά. Η μπάλα όμως επέστρεψε στον Βάλο, ο οποίος από κοντά με νέο σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των πράσινων.

Το τριφύλλι, μετά το γκολ που δέχτηκε προσπάθησε να βγει στην επίθεση να απειλήσει με την σειρά του και έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 38'. Οι πράσινοι είχαν κερδίσει ένα φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή, ο Καλομοίρης το εκτέλεσε με πάσα στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά αυτό πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Ρεάλ.

H “βασίλισσα” όμως κατόρθωσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ με τη λήξη του πρώτου μέρους, όταν σε ωραία επίθεση από τα αριστερά η μπάλα γύρισε μέσα στην περιοχή στον Νιέτο, ο οποίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα να περάσει κάτω από το σώμα του Χριστογεώργου και στα δίχτυα για το 2-0.

ΕΧΑΣΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες, με την εικόνα της αναμέτρησης να μην αλλάζει αλλά τους πράσινους να προσπαθούν περισσότερο από το πρώτο μέρος να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και να βγουν στην επίθεση.

Μάλιστα, κέρδισαν δυο-τρία φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή της Ρεάλ αλλά δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν. Αντίθετα, η “βασίλισσα” απείλησε πάλι πρώτη στο 57' με τον Μαρίν όταν αυτός μπήκε από τα δεξιά και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Χριστογεώργου.

Ο Παναθηναϊκός είχε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει στο 61', όταν σε φάουλ από τα αριστερά του Καλομοίρη η μπάλα κόντραρε, ο Νταμπίζας έγινε αποδέκτης της και την γύρισε πανέμορφα, με την μπάλα να φτάνει στον Μιχαήλ ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το σουτ, με τους αμυντικούς της Ρεάλ να διώχνουν πάνω στη γραμμή.

ΠΕΤΥΧΑΝ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ

Οι Ισπανοί, αφού γλίτωσαν τη μείωση του σκορ έφτασαν και σε τρίτο γκολ, ένα πανέμορφο τέρμα, από τον Μαρίν. Ο φορ της Ρεάλ έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, δοκίμασε ξανά το πόδι του όπως είχε κάνει και στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και με έναν δεξί κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ρεάλ έδειχνε να πατάει ακόμα καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο τόσο με το υπέρ της σκορ όσο και με το ότι οι πράσινοι έδειξαν να κουράζονται περισσότερο. Έφτασαν μάλιστα και σε τέταρτο γκολ στο 78', όταν ο Μπελμόντε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Χριστογεώργο και έγραψε το τελικό 4-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Συλαιδόπουλος): Χριστογέωργος, Παλασκώνης, Νταμπίζας, Μανιδάκης, Βενέτης (51' Ζωγραφάκης), Θεοδωράκης (51' Αλεξανδρόπουλος), Σκεντεράι (72' Πογιάννης), Εμμανουηλίδης, Καλομοίρης, Χριστοδούλου (72' Μαντζώρος), Σούλτσε (47' Μιχαήλ).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κ17, Λύγισε, Ρεάλ, Παναθηναϊκός,k17, lygise, real, panathinaikos