Ηθοποιοί του Ριάλτο επισκέφθηκαν το Γεν.Νοσοκομείο Λεμεσού

Μια διαφορετική επίσκεψη είχαν σήμερα οι ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ηθοποιοί από το θέατρο Ριάλτο έκαναν τις κλίνες θεατρικό σανίδι και έδωσαν μια μοναδική παράσταση αποκλειστικά για τους νοσηλευόμενους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ριάλτο Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι «θεωρήσαμε υποχρέωση μας να βρούμε δράσεις που να προσφέρουμε στοιχεία πολιτισμού και εκτός της αίθουσας του θεάτρου».

Ο ηθοποιός

και σκηνοθέτης Στέλιος Ανδρονίκου τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια φιλανθρωπία όπως το έχουμε στο μυαλό μας συνήθως. Γιατί κάποτε περισφύει κάτι άλλο στην λέξη φιλανθρωπία. Είναι θεατρική παράσταση.

Η ηθοποιός Βαρβάρα Χ¨Χριστοφή επισήμανε ότι «η ανταμοιβή που έχουμε είναι η χαρά που παίρνουμε από το θεατή μας, απ’ τον ασθενή».

Με τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας, της Διεύθυνσης του Γ.Ν Λεμεσού και με την οικονομική χορηγία φαρμακευτικής εταιρείας, δύο ηθοποιοί επισκέπτονται κάθε φορά ένα θάλαμο ή και έναν ασθενή και παραθέτουν μια λίστα με έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που καταπιάνονται με συγκεκριμένα θέματα, την υπομονή, τον έρωτα, την αγάπη, το όνειρο και τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

Η πρωτότυπη ιδέα, όπου «καλλιτέχνες απαλύνουν με έναν ήπιο, μη επεμβατικό τρόπο τον πόνο των ασθενών» ξεκίνησε στην Αθήνα, όταν ο εμπνευστής της, σκηνοθέτης Ηλίας Κουνέλας, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για κάποιο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα