Ισραηλινός υπουργός: Η ανθρωπιστική παύση δεν είναι κατάπαυση του πυρός

Ο Ισραηλινός Υπουργός Υποθέσεων Διασποράς και Κοινωνικής Ισότητας λέει ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι κατάπαυση του πυρός.

Ένα όχημα του Ερυθρού Σταυρού, είναι μέρος μιας συνοδείας που πιστεύεται ότι μετέφερε ομήρους που απήχθησαν από μαχητές της Χαμάς κατά την διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι μια πολιτικά ουδέτερη οργάνωση και έχει εμπλακεί στην παράδοση ομήρων που απήγαγε η Χαμάς πίσω στο Ισραήλ

Ο Υπουργός Υποθέσεων Διασποράς και Κοινωνικής

Ισότητας του Ισραήλ λέει ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Ο Amichai Chikli λέει στο BBC: «Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός και δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός με μια τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς».

Προσθέτει ότι το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να καταστρέψει την Χαμάς «όχι μόνο για χάρη του Ισραήλ αλλά για χάρη της ανθρωπότητας».

Ο Τσίκλι, του κόμματος Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνεχίζει: «Η ιδεολογία της Χαμάς, που είναι η ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αυτή η ιδεολογία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορούμε να δούμε πώς αυτό ενέπνευσε τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου - την σφαγή, τον βιασμό, την βαρβαρότητα, [εμπνεύστηκαν] από τους εταίρους της Χαμάς σε όλο τον κόσμο».

Ο Amichai Chikli επικρίνει την ΔΕΕΣ, λέγοντας ότι "δεν έχουν κάνει τίποτα για τους ομήρους".

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε δηλώσει προηγουμένως ότι μπορούσαν να επισκεφθούν τους ομήρους μόνο εάν υπήρχαν συμφωνίες που εγγυώνταν την ασφαλή πρόσβαση.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Αυτοί είναι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν μετά το ολονύχτιο θρίλερ(pics)

Πηγή: BBC news
 

Keywords
Τυχαία Θέματα