Ισοπαλία για Μπάγερν

Επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό στο Champions League, οι Βαυαροί κόλλησαν (2-2) εντός και με την Μάιντς. Τρελαίνει κόσμο η Βέρντερ. Βυθίζονται Βόλσφμπουργκ, Αμβούργο, Αουγκσμπουργκ.

Δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός από την Ρεάλ στα προημιτελικά του Champions League. Είναι γενικότερο το ντεφορμάρισμα, καθώς

έχει πλέον μόλις μία επιτυχία στα έξι τελευταία ματς της σε όλες τις διοργανώσεις. Η Μπάγερν δεν είναι λοιπόν στα καλύτερά της και αυτό φάνηκε και κόντρα στην Μάιντς στην «Αλιάνζ Αρένα». Οι Βαυαροί έπαιξαν άσχημα και μόχθησαν εις διπλούν, ώστε να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία, με το 2-2 να μην τους αδικεί καθόλου με βάση την εμφάνισή τους.

Τα άσχημα για τους γηπεδούχους ξεκίνησαν με το καλησπέρα. Στο 3' Λαμ και Βιδάλ έκαναν λάθος, ο Μπόγιαν πήρε τις κόντρες και πλάσαρε εύστοχα. Θα μπορούσε να γίνει και το 0-2 στο 15', αλλά ο Ούλραϊχ νίκησε με εντυπωσιακό τρόπο σε τετ α τετ τον Οζτουνάλι. Και στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η πρώτη ισοφάριση, με τον Ρόμπεν να βάζει το 10ο φετινό του από αριστερά όμως και όχι με την κλασική κίνησή του. Στο 33' απείλησε με χαμηλό σουτ ο Μίλερ, αλλά στο 40' δόθηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στην Μάιντς και ο Μπροζίνσκι δεν σπατάλησε την ευκαιρία του να σκοράρει για πρώτη φορά στη σεζόν.

Στην επανάληψη η Μπάγερν πήρε εξ ολοκλήρου την μπάλα, δεν χάρισε αντεπιθέσεις, αλλά δεν είχε και τις ιδέες για να σκοράρει εύκολα. Τελικά βρήκε το 2-2 με πολύ όμορφη ενέργεια και πλασέ του Τιάγκο από το ημικύκλιο στην απέναντι γωνία. Η ισοπαλία δεν αλλάζει κάτι για τους πρωτοπόρους και την επέλασή τους προς τον τίτλο, αλλά ο βαθμός είναι πολύτιμος στη μάχη της Μάιντς για την παραμονή.

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Ούλραϊχ, Ραφίνια, Χούμελς, Αλάμπα (17' Κίμιχ), Μπερνάτ, Τιάγκο, Βιδάλ (65' Τσάμπι Αλόνσο), Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (46' Κομάν), Λεβαντόφσκι

Μάιντς (Μάρτιν Σμιντ): Χουτ, Ντονάτι, Μπελ, Χαλ, Μπροζίνσκι (52' Μπαλογκούν), Λάτσα, Φράι, Οζτουνάλι, Μπόγιαν (68' Ονίσιβο), Κουάισον (79' Ραμάλιο), Μούτο.

Ευρώπη για Χέρτα, μπελάδες για Βόλφσμπουργκ

Η Χέρτα επέστρεψε στην έδρα της και στις νίκες, επικρατώντας 1-0 της Βόλφσμπουργκ στην οποία βάζει σε μεγάλα προβλήματα τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε στην Bundesliga. Οι Βερολονέζοι είναι πολύ αργά μεν για να κυνηγήσουν το Champions League, όμως γίνονται φαβορί για την 5η θέση και Ευρώπη, τη στιγμή που οι Λύκοι βρίσκονται μόλις στο +1 από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής/υποβιβασμού. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε στο 59’ ο Βόσνιος επιθετικός, Βένταντ Ιμπίσεβιτς.

Αυτοκτονεί το Αμβούργο!

Γιατί μόνο το Αμβούργο είναι ικανό για... αυτοκτονία! Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν 2-1 εντός έδρας από την ουραγό Ντάρμσταντ και πλέον βρίσκονται μόλις στο +1 από τα πλέι άουτ. Μπήκε τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο εντός έδρας σερί (7-2-0), με την καταδικασμένη σε υποβιβασμό αντίπαλο να παίρνει τους πρώτους βαθμούς έπειτα από 15 εξορμήσεις. Ο Ζούλου στο 51' άνοιξε το σκορ, ενώ το σοκ για το Αμβούργο ολοκληρώθηκε δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Γκόντορφ μοίρασε στον Πλάτε για το 2-1. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Χόλαντ.

Show Κρούζε, Ευρώπη η Βέρντερ!

Η Ινγκολσταντ κάνει τεράστια προσπάθεια για να αποφύγει τον υποβιβασμό και αν τα καταφέρει θα έχει πετύχει κάτι μοναδικό. Σαν κι αυτό, δηλαδή, που έκανε ο Κρούζε στο ματς με την Βέρνερ, δίνοντας στην ομάδα της Βρέμης μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-2. Τι έκανε; Εβαλε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του! Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, πίεσαν και άνοιξαν το σκορ στο 32' με τον Λεσκάνο αλλά η συνέχεια ήταν απίστευτη! Στο 45' η Βέρντερ ισοφάρισε με πέναλτι του Κρούζε, με τον ίδιο τρόπο -από την εκτέλεση του Γκρος- η Ινγκολσταντ μπήκε και πάλι μπροστά στο 62' (2-1) και στο τελευταίο 10λεπτο ο Κρούζε... ξεσάλωσε! Στο 81' εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία της άμυνας για να ισοφαρίσει (2-2), στο 87' αξιοποίησε την σέντρα του Κάιντς κάνοντας το 2-3 με χατ-τρικ και στο 94' ολοκλήρωσε σωστά την αντεπίθεση για το τελικό 2-4 με το 4ο του γκολ!

Ρίχνει την Αουγκσμπουργκ η Άιντραχτ

Δέκα ματς χωρίς νίκη μετρούσε η Άιντραχτ και αυτό έκανε την Αουγκσμπουργκ να πιστεύει ότι θα φύγει από την Φρανκφούρτη με αποτέλεσμα. Και όντως, μέχρι το 78' οι Βαυαροί έδειχναν ικανοί να φύγουν με μια πολύτιμη νίκη, αφού ήταν μπροστά στο σκορ από το 9' με το γκολ του Γκουβελέβ. Από το 78', όμως, όλα άλλαξαν... Σε εκείνο το λεπτό ο Φαμπιάν με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε (1-1) και στο 87' ο ίδιος παίκτης με προσπάθεια από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα, οι γηπεδούχοι ήταν στα καλύτερα τους και στο 91' ο Ρέμπιτς εκτέλεσε τον Χιτς και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα της Φρανκφούρτης, ρίχνοντας την Αουγκσμπουργκ στη ζώνη του υποβιβασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα