Ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας(;) στο Ανσμπαχ της Γερμανίας

Για «ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας» κάνει λόγο και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας Βίνφριντ Μπάουσμπακ, μετά τον υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, αναφερόμενος στην χθεσινοβραδινή έκρηξη έξω από συναυλιακό χώρο στο 'Ανσμπαχ.

«Η ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φθάσει στην Γερμανία», έγραψε νωρίτερα σήμερα στην σελίδα του στο Facebook. Ο κ. Μπάουσμπακ ζήτησε ακόμη να προσαρμοστεί το «δημοκρατικό και ελεύθερο Κράτος

Δικαίου» της Γερμανίας, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας και να βελτιωθούν οι δυνατότητες έρευνας και ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Τόνισε δε την ανάγκη να επανεξεταστεί το πλαίσιο που τίθεται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και να αναθεωρηθεί η νομοθεσία που αφορά το δικαίωμα παραμονής στην Γερμανία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βαυαρίας δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές εάν ο 27χρονος Σύρος που ανατινάχθηκε χθες έξω από τον χώρο μουσικού φεστιβάλ στην πόλη Ανσμπαχ ήταν ή όχι ισλαμιστής.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δυστυχώς είναι πολύ πιθανόν ότι εδώ έχουμε μία πραγματική ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα