Ήρθαν Κύπρο για να ξεφύγουν από τον πόλεμο: «Όταν χτυπηθήκαμε τα χάσαμε όλα»

Συγκλονίζει μαρτυρία οικογένειας Ισραηλινών, οι οποίοι ξέφυγαν από το πόλεμο και βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην εβραϊκή κοινότητα της Λάρνακας.

Η σύζυγος σε δηλώσεις της στο Μεσημέρι και Κάτι ανέφεραν ότι «το σπίτι μου βομβαρδίστηκε από πυραύλους, ενώ ήμασταν σε καταφύγιο με τα τρία μου κοριτσάκια. Ήταν φρικιαστικό. Το Σάββατο πολλοί φίλοι που έκαναν πάρτι σφαγιάστηκαν εκεί. Όταν χτυπηθήκαμε τα χάσαμε όλα. Μετά άρχισα να περπατάω από εδώ και από εκεί για να βρω ένα ασφαλές μέρος για

εμένα και τα κορίτσια μου».

Σημείωσε ότι ο σύζυγός της ήταν διακοπές στη Νότια Αμερική και μετά την πρώτη επαφή, είχε διακοπή ρεύματος και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους. Πρόσθεσε ότι μετά από ώρες συνειδητοποίησε το χάος που επικρατούσε στη χώρα του, ενώ πολλοί φίλοι του είχαν δολοφονηθεί.  

Επειδή όλες οι πτήσεις είχαν ακυρωθεί για Ισραήλ αποφάσισαν να συναντηθούν στην Κύπρο. «Δεν έχουμε σπίτι, κανείς δεν μπορεί να το φτιάξει. Αγόρασε ένα εισιτήριο και θα σε συναντήσω στην Κύπρο».

Η σύζυγός του δήλωσε ότι «θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στη χώρα μας. Αυτό είναι το σπίτι μας. Αυτός είναι ο λαός μας. Όλοι είναι λαός μας, οι Χριστιανοί, οι Άραβες, οι Εβραίοι. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία».

Διαβάστε επίσης: LIVE:Μαίνονται οι συγκρούσεις-Διπλωματικός πυρετός με φόντο τη χερσαία εισβολή

Keywords
Τυχαία Θέματα