ΗΠΑ:Εργοδότης για να εκδικηθεί υπάλληλό του τον αποζημίωσε με λαδωμένα σεντς

Όταν ο Αντρέας Φλάτεν παραιτήθηκε από το συνεργείο αυτοκινήτων εξαιτίας του «τοξικού περιβάλλοντος εργασίας» δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο εργοδότης του, Μάιλς Γουόκερ, θα τον αποζημίωνε με… 91.515 λαδωμένα νομίσματα του ενός σεντ.

Το περιστατικό συνέβη στην Τζόρτζια και, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η New York Post, ο Αντρέας Φλάτεν παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όμως επειδή μεσολάβησε μεγάλο διάστημα για να πάρει τα δεδουλευμένα του, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία εργασίας.

Τελικά,

μετά την προσφυγή, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, προκειμένου να τον εκδικηθεί κατέβαλε στις 12 Μαρτίου το ποσό των 915 δολαρίων που του όφειλε σε κέρματα του ενός σεντ

Έτσι, φρόντισε να  μαζέψει 91.515 νομίσματα του ενός σεντ, τα οποία μάλιστα περιέλουσε με λάδι μηχανής, μια ουσία ιδιαίτερα βλαβερή για το περιβάλλον, αποδεικνύοντας την τοξικότητα για την οποία παραιτήθηκε ο υπάλληλος.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Olivia Oxley (@ox_isms)

Ο  Φλάτεν χαρακτήρισε στο Fox5 τη συμπεριφορά του Γουόκερ «παιδιάστικη». «Είμαι αναγκασμένος να εργαστώ σκληρά για να ξοδέψω τα χρήματα που έχω ήδη κερδίσει με τον ιδρώτα μου», σημειώνει ο νεαρός, που προσπαθεί μαζί με τη φίλη του να καθαρίσει καθένα από τα νομίσματα από το λιπαντικό, χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανί.

Μάλιστα τους  παίρνει περίπου δυο ώρες για να καθαρίσουν νομίσματα αξίας 5 δολαρίων, μία επίπονη διαδικασία που μάλλον δεν μπορεί να αποφευχθεί, όπως επιβεβαίωσε

Σχολιάζοντας την ενέργεια του Μάιλς Γουόκερ εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας  δήλωσε στους New York Times ότι «δεν υπάρχει κανένας όρος στους κανονισμούς που να υποδεικνύει ποια υποδιαίρεση του νομίσματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην πληρωμή».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα