ΗΠΑ: Πρόστιμο πάνω από 350 εκατ. δολάρια στον Ντόναλντ Τραμπ

355 εκατομμύρια δολάρια καλείται να πληρώσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από απόφαση του δικαστή της Νέας Υόρκης, καθώς κρίθηκε ένοχος στην υπόθεσή του για απάτη.

Η απόφαση του δικαστή Άρθουρ Φ. Ένγκορον κλείνει μια χαοτική υπόθεση πολλών ετών στην οποία ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης έθεσε σε δίκη τους φανταστικούς ισχυρισμούς πλούτου του Τραμπ.

Ο δικαστής επέβαλε μια σαρωτική σειρά τιμωριών που απειλεί την επιχειρηματική αυτοκρατορία του πρώην προέδρου, καθώς

ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές διώξεις και επιδιώκει να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο.

Όχι μόνο ο δικαστής Ενγκορόν επέβαλε τριετή απαγόρευση εμποδίζοντας τον κ. Τραμπ να υπηρετήσει σε κορυφαίους ρόλους σε οποιαδήποτε εταιρεία της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης της δικής του, αλλά ο δικαστής επέβαλε επίσης αυτή την τιμωρία στους ενήλικους γιους του πρώην προέδρου για δύο χρόνια και διέταξε να πληρώσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Ένας από τους γιους, ο Έρικ Τραμπ, είναι ο εκ των πραγμάτων διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τραμπ και η απόφαση θέτει σε αμφιβολία εάν κάποιο μέλος της οικογένειας μπορεί να διευθύνει την επιχείρηση στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Τραμπ θα ασκήσει έφεση κατά της οικονομικής ποινής – η οποία θα μπορούσε να ανέλθει στα 400 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο μόλις προστεθούν οι τόκοι.

Διαβάστε επίσης: 

Ρωσία: Τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές

Ναβάλνι, ο εχθρός που δηλητηριάστηκε, φυλακίστηκε και πέθανε υπό τον Πούτιν

Με πληροφορίες από New York Times, Ναυτεμπορική
 

Keywords
Τυχαία Θέματα