Ιωνάς:Θα γίνει πλήρης διερεύνηση των επεισοδίων σε βάρος Τ/κ

Η διερεύνηση των χθεσινών επεισοδίων σε βάρος Τουρκοκυπρίων θα είναι πλήρης, με στόχο να εντοπιστούν τα πρόσωπα που ενέχονται σε αυτά και να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστηρίων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Είπε εξάλλου πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε σήμερα οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας σχετικά με τη συμπεριφορά μελών της αστυνομίας σε σχέση με τα επεισόδια αυτά.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου αφού καταδίκασε τα χθεσινά περιστατικά για άλλη μια φορά, επεσήμανε πως “αυτού του είδους οι ενέργειες

δεν προάγουν την προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για επανένωση της πατρίδας μας.

Αντιθέτως, εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τους σκοπούς όλων εκείνων οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν διαχωρισμένο το λαό μας και διχοτομημένη την πατρίδα μας”, επεσήμανε.

Υπογράμμισε πως “προσπάθειά μας είναι να δώσουμε ξεκάθαρο το μήνυμα σε όλους αυτούς οι οποίοι επιδεικνύουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές ότι δεν πρόκειται να επιδειχθεί η οποιαδήποτε ανοχή σε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον”.

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των συγκεκριμένων περιστατικών, ανέφερε πως “λόγω της σοβαρότητας των ζητημάτων που διερευνώνται έχουν δοθεί οδηγίες και έχει αναληφθεί από χθες η υποχρέωση διερεύνησης τους από το ΤΑΕ Αρχηγείου, και όχι από τους αστυνομικούς σταθμούς ως αδικήματα μικροπαραβάσεων”.

“Να διερευνηθούν από το ΤΑΕ, κατά τρόπο μάλιστα που αυτό θα εξασφαλίσει την πληρότητα της διερεύνησης αλλά και την αντίστοιχη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουμε σε αυτά τα περιστατικά”, σημείωσε.

Είπε ακόμη πως "έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες και έχει από χθες αρχίσει να συγκεντρώνεται υλικό, κυρίως οπτικογραφημένο, από CCTV (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης) της περιοχής και άρχισε η επεξεργασία του, “κατά τρόπο ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτού του είδους τις απαράδεκτες ενέργειες”.

“Η διερεύνηση αυτών των θεμάτων θα είναι πλήρης και στόχος και προσπάθειά μας είναι να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα για να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστηρίων”, υπογράμμισε.

Ανέφερε πως “επιπρόσθετα, διερευνούμε όλες τις αναφορές που έχουν γίνει σε σχέση με τη συμπεριφορά μελών της αστυνομίας και ειδικότερα τις αναφορές για μέλη της Αστυνομίας, τα οποία είχαν δηλώσει σε Τουρκοκύπριους αυτές τις ημέρες, μέχρι τις 20 του μηνός, να αποφεύγουν να έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, καθώς επίσης και το αν υπήρχαν μέλη τα οποία παρακολουθούσαν, χωρίς να αντιδράσουν, τα οποιαδήποτε περιστατικά”.

“Για το σκοπό αυτό, ο Αρχηγός Αστυνομίας, από το πρωί σήμερα, έχει δώσει οδηγίες για διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, και σίγουρα αυτού του είδους οι συμπεριφορές από μέλη της Αστυνομίας είναι απαράδεκτες, και εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε ευθύνες να είστε βέβαιοι ότι θα αποδοθούν”, σημείωσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα