Ιωνάς: Διεκδικούμε μια λύση οχυρό

Διεκδικούμε μία λύση του Κυπριακού που θα αποτελεί οχυρό στην διασφάλιση και προστασία των δικαιωμάτων όλων των κατοίκων, σε ολόκληρη τη χώρα, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ για τη "Μέρα Μνήμης Κρατητηρίων".

“Διεκδικούμε μία λύση που θα μετατρέψει τις επιδιώξεις μας σε ένα λειτουργικό σύστημα

στο πλαίσιο της συμφωνημένης αρχής για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία”, είπε ο κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι “μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για διαρκή ειρήνη και ευημερία στον τόπο μας”.

Ανέφερε ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη εθνική πρόκληση και πρόσθεσε ότι “συνεχίζουμε με ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και τόλμη να εργαζόμαστε για την επίτευξη λύσης του εθνικού μας προβλήματος που αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για την πατρίδα και τον λαό της”.

“Δεν είχα ποτέ αμφιβολία πως στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα έχουμε δυσκολίες”, πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι “ξέρουμε ποιοι είναι οι σκόπελοι που πρέπει να αποφύγουμε και είναι με αυτοπεποίθηση και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα που διεκδικούμε τους στόχους μας”.

"Ιερός χώρος τα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς"

Αναφερόμενος στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι “αυτός ο χώρος είναι ιερός γιατί μέσα απ’ αυτόν αναδείχθηκε η απεριόριστη αγάπη για την πατρίδα” και γιατί “καταστήσατε τις φυλακές σας επάλξεις αγώνα και μετατρέψατε την φυλάκισή σας σε μήνυμα αντίστασης και επικοινωνίας με όλους τους πολίτες στην εξεγερμένη χώρα μας”.

“Τα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, όπως και τα άλλα κρατητήρια που οι αποικιοκράτες δημιούργησαν παντού για να καταπνίξουν τον αγώνα και τα εθνικά αισθήματα του κυπριακού λαού, σήμερα δεν είναι παρά οι μαρτυρίες υπόμνησης της αγωνιστικότητας αυτών που δεν λογάριασαν τη ζωή τους, αλλά και μνημεία αποτυχίας των Άγγλων να καθυποτάξουν την ψυχή των αγωνιστών”, πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Νικολάου είπε ότι “σε αυτό το μουσείο του σθένους και της καρτερίας, στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς εγκαινιάζουμε σήμερα δύο μοναδικές στον Ελληνισμό εκθέσεις που συνιστούν ταυτόχρονα ιστορικά τεκμήρια για τους ιστορικούς ερευνητές”, προσθέτοντας ότι “η μια αφορά την συμμετοχή των Κυπρίων στην Ελληνική Επανάσταση και η άλλη τον αγώνα της ΕΟΚΑ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα