ΙΕΠ προς Υπ. Δικαιοσύνης: Επείγει η κοινωνική και πολιτική ανασυγκρότηση

Επείγει η εφαρμογή σχεδίου για πολιτική και κοινωνική ανασυγκρότηση και εδραίωση ισχυρού κράτους δικαίου, που θα επενεργήσει ως εφαλτήριο για ισχυροποίηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε δια ζώσης αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού (ΙΕΠ) στην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδου - Προκοπίου σε χθεσινή τους συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού, το αξιακό σύστημα έχει φθάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης σύροντας την κοινωνία στην αποσύνθεση και τη χώρα στην απαξίωση.

Προστίθεται

ότι για την οικοδόμηση και λειτουργία ισχυρού κράτους δικαίου οι βασικοί άξονες πολιτικής, μεταξύ άλλων, είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα ώστε να μην μπορεί να είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος του κράτους και δημόσιος κατήγορος, η λήψη μέτρων για εξυγίανση του ποδοσφαίρου και η εισαγωγή τολμηρής νομοθεσίας για εξυγίανση του κομματικού συστήματος και ξήλωμα της κομματοκρατίας που αποτελεί χαίνουσα πληγή για τη Δημοκρατία. 

Σημειώνεται ότι η Υπουργός αντίκρυσε θετικά τις θέσεις του Ινστιτούτου, διαβεβαιώνοντας ότι για κάποια ζητήματα ήδη, έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες πολιτικές δράσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα