Για επαφές και υπογραφές ο Πρόεδρος στο Μπαχρέιν

Συνομιλίες με τον Βασιλιά του Μπαχρέιν για Κυπριακό, διμερή και περιφερειακά θέματα θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Βασίλειο του Αραβικού Κόλπου, μεταξύ 26 και 29 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται επίσης να υπογραφούν και σειρά διμερών συμφωνιών.

Διαβάστε επίσης: Στη Σαουδική Αραβία μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί

στο Μπαχρέιν από τη Σαουδική Αραβία, όπου θα βρίσκεται τη Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, για να συλλυπηθεί δια ζώσης τον νέο Βασιλιά και τη Βασιλική Οικογένεια της χώρας, για το θάνατο του τέως Βασιλιά Αμπντάλα.

Κατά την επίσκεψη του στο Μπαχρέιν, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις συνομιλίες με τον Βασιλιά Ahmad bin Isa Al Khalifa, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων, των διμερών σχέσεων ΚύπρουΜπαχρέιν, του Κυπριακού και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Θα υπογραφούν επίσης διμερείς συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των Αεροπορικών Υπηρεσιών, της Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, της Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, του Οργανωμένου Εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης Ναρκωτικών και Ψυχοτρόπων Ουσιών, καθώς και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Khalifa bin Salma Al Khalifa, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα προσφωνήσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν το ΚΕΒΕ και το αντίστοιχο Επιμελητήριο του Μπαχρέιν, με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών από την Κύπρο.

Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Ενέργειας θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα