Ιδού τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών του Mall of Cyprus

Επέκταση 7000 τετραγωνικών μέτρων στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αλλά και έλευση ενός διεθνούς brand, το οποίο όπως μας αναφέρθηκε θα προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους Κύπριους καταναλωτές, βρίσκονται στα πλάνα των νέων ιδιοκτητών του Mall of Cyprus.

Σε ενημέρωση που είχαμε από την πλευρά της εταιρείας Atterbury, η οποία ως γνωστό προχώρησε σε επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο,

έκαναν ξεκάθαρο πως δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία.

Ερωτηθείς σχετικά ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ανάπτυξης της εταιρείας, James Ehlers, ανέφερε πως οι λόγοι που αποφάσισαν να επενδύσουν στην Κύπρο, ήταν κυρίως το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε μια σταθερή οικονομικά πορεία. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε από το 2009, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, η Κύπρος κατάφερε να κάνει όσα έπρεπε για να σταθεροποιήσει τα πράγματα και να μπει σε μια νέα σταθερή πορεία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δεύτερη ερώτηση, η Διευθύντρια Διαχείρισης Περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ανέφερε ότι για την επένδυση συνυπολογίστηκαν όλα τα ρίσκα, και το γεγονός ότι έχει παρθεί η συγκεκριμένα απόφαση, αποδεικνύει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η εταιρεία σχεδιάζει εντός του επόμενου χρόνου, να υλοποιήσει το πλάνο επέκτασης του Mall of Cyprus, το οποίο αν και προϋπήρχε, δεν εφαρμόστηκε από την προηγούμενη διεύθυνση. Συνολικά 7000 τετραγωνικά μέτρα, θα προστεθούν στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις των 27.000 τετραγωνικών, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιηθεί άλλη γη. Παράλληλα ανέφερε πως στα σκαριά βρίσκεται συμφωνία με γνωστό brand παγκοσμίου φήμης το οποίο ενδιαφέρεται επίσης να εισέλθει στην κυπριακή αγορά. Αυτό από μόνο του πρόσθεσε, αποδεικνύει γενικότερα ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυπριακή αγορά.

Σε ότι αφορά το Mall of Engomi η Atterbury έχει ήδη εικόνα ότι πρόκειται για περιοχή με φοιτητές και ως εκ τούτου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας εστιατορίου και γενικότερα χώρων ψυχαγωγίας, τα θεωρεί ότι απουσιάζουν από την περιοχή σήμερα.

[email protected]

Follow @zannettosn !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα